Amenzi pentru taximetriştii din zona aeroporturilor bucureştene

Taximetriştii care lucrează în zona aeroporturilor din Capitală au fost controlaţi miercuri de poliţişti, o treime dintre ei fiind sancţionaţi pentru nereguli în acte, amenzile ridicându-se la aproximativ o sută de mii de lei, informează Poliţia Română.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Amenzi pentru taximetriştii din zona aeroporturilor bucureştene

Amenzi pentru taximetriştii din zona aeroporturilor bucureştene

Astfel, 29 de poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi, Direcţiei Poliţiei Rutiere, Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi patru inspectori din cadrul Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti - Ilfov au controlat taximetriştii care transportă persoane în zona aeroporturilor "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu", din Capitală.

Autorităţile au verificat 167 de taximetre, fiind aplicate 60 de amenzi, în valoare de 99.520 de lei, pentru încălcarea normelor referitoare la desfăşurarea activităţilor de taximetrie.

Şeful Serviciului Poliţie Transporturi Aeriene, comisarul-şef Dan Roşoga, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acţiunea a vizat, în special, depistarea persoanelor care oferă ilegal servicii de taximetrie, în condiţiile în care, de la începutul anului, au fost întocmite dosare penale pentru 11 cazuri de "taxi pirat".

"Astăzi (miercuri - n.r.) nu am depistat nici un caz de «taxi pirat», deşi acesta era principalul scop al acţiunii. Am descoperit, în schimb, taximetrişti care nu aveau actele în regulă, nu aveau maşinile echipate corespunzător, dar şi câteva cazuri în care aceştia nu au pornit aparatele de taxare", a declarat comisarul-şef Dan Roşoga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici