Amplasarea reclamelor pe clădirile din centrul Capitalei va fi interzisă

Amplasarea reclamelor pe faţadele clădirilor din zona centrală a Capitalei, ale monumentelor de artă şi istorice, pe gardurile cimitirelor şi bisericilor, parcurilor şi grădinilor publice, în pasajele rutiere, precum şi pe carosabil şi copaci va fi interzisă, potrivit unui proiect al municipalităţii

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului Amplasarea reclamelor pe clădirile din centrul Capitalei va fi interzisă

Amplasarea reclamelor pe clădirile din centrul Capitalei va fi interzisă (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul pentru aprobarea regulamentului local privind autorizarea, construirea şi amplasarea firmelor şi reclamelor publicitare prevede interzicerea amplasării reclamelor publicitare pe imobile în care funcţionează sedii ale autorităţilor publice, pe gardurile cimitirelor, lăcaşelor de cult, ale parcurilor şi grădinilor publice, pe copaci, pe obiecte de artă monumentală, pe clădiri monument istoric, pe parapetele pasajelor rutiere subterane şi supraterane, pe carosabil, pe domeniul public, cât şi pe faţada clădirilor situate pe arterele din centrul Capitalei.

Astfel, amplasarea reclamelor publicitare pe clădiri va fi interzisă pe Bulevardul I.C. Brătianu, Piaţa Universităţii, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Bulevardul Gheorghe Magheru, Piaţa Romană, Bulevardul Lascăr Catargiu, Calea Victoriei, Piaţa Revoluţiei, Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Bulevardul Mareşal Constantin Prezan, Piaţa Arcul de Triumf, Şoseaua Kiseleff, Piaţa Dorobanţi, Calea Dorobanţi (între Şoseaua Ştefan cel Mare şi Piaţa Charles de Gaulle), Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa Lahovari.

Publicitatea va fi permisă pe terasele acestor clădiri, cu condiţia ca înălţimea unei reclame să fie între trei metri la construcţiile care au înălţimea faţadei până la 15 metri şi maxim şase metri, în cazul construcţiilor mai înalte de 15 metri.

De asemena, dacă proiectul va fi aprobat, va fi permisă amplasarea unei singure reclame de mari dimensiuni pe câte o structură de schelă aparţinând organizării de şantier de la imobilele aflate în reparaţii sau în construcţie pe străzile principale ale oraşului, inclusiv pe arterele din centrul Capitalei, pe durata organizării de şantier.

Potrivit proiectului de hotărâre, în cazul reclamelor iluminate, reflectoarele vor fi amplasate astfel încât să asigure o iluminare uniformă şi să nu deranjeze traficul auto şi pietonal, acestea urmând să fie dimensionate în funcţie de elementele arhitecturale ale construcţiei.

Proiectul de hotărâre mai prevede că amplasarea materialelor publicitare în locurile interzise va fi sancţionată cu amenedă de la 500 la 5.000 de lei.

Regulamentul mai stabileşte condiţiile de folosire ale reclamelor de pe vehicule, care vor fi permise doar dacă maşinile sunt în mers, fiind interzisă staţionarea lor pe domeniul public sau în parcările publice.

Citeşte şi:

Asociaţiile de proprietari nu vor să renunţe la reclamele de pe blocuri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici