- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.07.2018, 12:39)
- Tudor Ionescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Analiză: Topul celor mai mari exportatori de armament din 2013-2017
Cu o pondere de 34% din totalul exporturilor de armament, Statele Unite a fost, detaşat, cel mai mare exportator de armament al intervalul 2013-2017, fiind urmată de Federaţia Rusă, cu o pondere de 22%, arată datele oferite Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).
Urmărește
2279 afișări
Analiză: Topul celor mai mari exportatori de armament din 2013-2017
În urma celor două se găsesc, la mare distanţă, Franţa (pondere de 6,7%), Germania (pondere de 5,8%), China (5,7%) şi Marea Britanie (4,8). În rândul celor mai mari 25 exportatori se găseşte şi Portugalia, a cărei cea mai mare destinaţie de exporturi a fost România - un total de 90% din exporturile portugheze s-au dus către România.
Cele mai mari pieţe de export din intervalul 2013-2017 pentru armamentul produs în Statele Unite au fost Arabia Saudită (către care s-au dus 18% din totalul exporturilor), Emiratele Arabe Unite (7,4%) şi Australia (6,7%). Au crescut, însă, şi exporturile către pieţe care în mod tradiţional au aparţinut Rusiei, precum India de exemplu. În acest caz, în intervalul 2008-2017 exporturile americane au crescut cu 557% - având totuşi o pondere mică din total, de doar 15%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Exportul de arme are, însă, şi o componentă de securitate, fiind utilizat de Statele Unite ca o modalitate de a forma parteneriate strategice. Totodată, este o modalitate de a menţine o forma şi de a menţine o dependenţă logistică de SUA - piesele de schimb pentru armament fiind produse preponderent în Statele Unite.
Printre exporturile Statelor Unite se numără avioanele de transport şi de luptă (F-35 sau F15SG - o variantă a avionului F-15), nave de război sau arme uşoare.
În cazul Federaţiei Ruse, cele mai mari pieţe de export au fost India (35% din exporturi), China (12%) şi Vietnam (10% din total). Exporturile totale ale Rusiei au scazut, însă, în intervalul 2008-2017 cu 7,1%, în principal datorită reducerii cantităţii de armament exportate către destinaţiile sale tradiţionale, cum ar fi China sau Algeria de exemplu.
Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie au o pondere combinată de 23% din totalul exporturilor la nivel global. Dintre acestea, Franţa a înregistrat cea mai mare creştere a exporturilor, de 27%. Cea mai mare parte a armamentului francez fiind destinată pieţelor din Asia şi Oceania (pondere de 35% din exporturi), Europei (pondere de 9,1%), Africa (7,5%) sau ţărilor Orientului Mijlociu (pondere de 42%). Un exemplu în cazul celei din urma îl constituie vânzarea navelor Mistral, în valoare de 1,06 miliarde de dolari, către Egipt în 2016.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe