ANAR: Rezervele de apă sunt suficiente

Rezerva de apă este suficientă, chiar dacă nu va ploua în următoarele două luni.

1 afișare
Imaginea articolului ANAR: Rezervele de apă sunt suficiente

ANAR: Rezervele de apă sunt suficiente

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) a comunicat, marţi, că, raportat la avertizarea meteorologică cu cod roşu pentru cinci judeţe şi Bucureşti, nu se aplică Planul de restricţii şi folosirea apei în perioadele deficitare.

Debitele sunt în general staţionare pe râurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, bazinele râurilor Bârlad, Baseu şi Jijia şi în scădere uşoară pe celelalte râuri. Debitele râurilor din bazinele hidrografice: Mara, Tur, Salauta, Şieu, Lapus, Cavnic, Crasna, Barcău, Crişuri, Târnava Mare, Sebeş, Strei, Iara, Moraviţa, Caraş, Vedea, Buzău, Bârlad, Baseu, Jijia (in regim amenajat), Suceava, Trotuş, Putna, Râmnicu Sărat şi râurile din Dobrogea sunt în scădere, caracteristice perioadelor de secetă.

Directorul general al ANAR, Marius Postelnicescu, a anunţat că există o rezervă de apă suficientă, chiar şi dacă nu se vor produce niciun fel de precipitaţii în următoarele două luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici