Anatoloie Ciumac, ridicat de poliţişti din sediul unei televiziuni (Video)

Anatolie Ciumac, condamnat la patru ani de închisoare, a fost ridicat, marţi seară, de poliţişti din sediul unei televiziuni din Capitală, el urmând să fie încarcerat în arestul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Anatoloie Ciumac, ridicat de poliţişti din sediul unei televiziuni (Video)

Anatoloie Ciumac, ridicat de poliţişti din sediul unei televiziuni (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale şi de la Serviciul de Intervenţie şi Acţiuni Speciale din IGPR au pus în executare mandatul emis pe numele lui Anatolie Ciumac, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare.

El a fost ridicat de poliţişti din sediul unei televiziuni din Capitală, unde fusese invitat pentru un interviu. Ciumac umează să fie încarcerat în arestul Poliţiei Române, după care va fi dus la Braşov.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, marţi, pe Anatolie Ciumac la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de tentativă de omor în urma scandalului din 1999 de la un bar de noapte din Braşov. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în acest caz este definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au admis, marţi, recursul făcut de procurorii braşoveni împotriva deciziei din 4 iunie 2007 a Curţii de Apel Braşov în cazul lui Anatolie Ciumac. Totodată, instanţa supremă a casat decizia din 5 noiembrie 2004 a Tribunalului Braşov - Secţia penală cu privire la deducerea greşită a duratei arestării preventive din pedeapsa aplicată altui inculpat din acest proces.

Minuta deciziei va fi comunicată Tribunalului Braşov, instanţa de executare în acest caz, care o va comunica organelor judiciare. După înştiinţare, poliţia va pune în aplicare mandatul de încarcerare pe numele lui Anatolie Ciumac.

Scandalul de la Scotch Club, din 24 iunie 1999, a fost iscat de rivalitatea dintre Ciumac şi un alt cunoscut membru al lumii interlope braşovene, Marius Ilie, răfuiala terminîndu-se cu focuri de armă şi maşini incendiate în centrul Braşovului. În urma altercaţiei, trei persoane au fost rănite, dintre care una a rămas paralizată pe viaţă.

În noiembrie 2004, Anatolie Ciumac a fost condamnat de Tribunalul Braşov la trei ani şi jumătate de închisoare. Potrivit instanţei, din pedeapsa care i-a fost aplicată a fost scăzută perioada 5 martie 2003-29 iulie 2004, când Anatolie Ciumac a fost reţinut în Spania şi a fost cercetat în stare de arest, după ce a fost repatriat din Spania, unde fugise după incidentul de la Braşov.

Ceilalţi participanţi la scandal au primit câte doi ani şi jumătate de închisoare, cu executarea pedepsei sau cu menţiunea graţierii.

Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Braşov.

Anatolie Ciumac s-a născut în satul Recea, raionul Rişca, Republica Moldova. El a fost student la Academia de Ştiinţe Economice şi a practicat rugby, a locuit un timp în Bucureşti, unde a fost bodyguard, după care s-a stabilit la Braşov, unde s-a remarcat în lumea interlopă, devenind unul dintre capii acesteia.

După incidentul de la Scotch Club, Ciumac a fugit şi a fost dat în urmărire generală, în 2001 poliţiştii braşoveni primind informaţii că acesta se află în Spania.

Autorităţile spaniole au refuzat la început să îl predea pe Ciumac, precizînd că acesta este condamnat în Spania pentru omor, însă în noiembrie 2003 acesta a fost adus în ţară şi închis la Penitenciarul Codlea, de unde a fost eliberat în 29 iulie 2004 pe motiv că nu reprezintă un pericol public.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici