Anchetă în Bistriţa-Năsăud: Adeverinţe false pentru stabilirea reşedinţei şi bani în schimbul votului

Patru persoane, printre care şi primarul şi viceprimarul unei comune din Bistriţa-Năsăud, au fost reţinute pentru infracţiuni de corupţie şi fals în legătură cu acordarea voturilor în procesul electoral local.

Urmărește
152 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Bistriţa-Năsăud: Adeverinţe false pentru stabilirea reşedinţei şi bani în schimbul votului

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa – Năsăud, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa – Năsăud, au făcut joi şapte percheziţii domiciliare, dintre care una la sediul unei primării şi şase la persoane fizice. De asemenea, au fost puse în executare cinci mandate de aducere a unor persoane la sediul unităţii de parchet.

Activităţile au vizat strângerea unor probe relevante pentru cauză, cu privire la comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, fals, uz de fals, fals informatic şi coruperea alegătorilor, potrivit unui comunicat al DGA.

În perioada martie - iunie 2024, funcţionari din cadrul unei primării din judeţul Bistriţa Năsăud au eliberat în fals mai multe adeverinţe pentru stabilirea domiciliului/reşedinţei pe raza comunei a unor persoane care, în realitate, nu deţineau proprietăţi în perimetrul respectiv, cu scopul de a vota un anumit candidat/partid la alegerile locale din 9 iunie. În urma schimbării domiciliului şi a exercitării votului, fiecare persoană a primit suma de 700 de lei.

A fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de 4 persoane, respectiv primarul localităţii, viceprimarul, secretarul primăriei şi un viitor consilier local. Totodată, faţă de un alt viitor consilier local, a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Vineri, cele 4 persoane reţinute urmează a fi audiate la unitatea de parchet, urmând ca procurorul să dispună cu privire la măsurile ulterioare. De asemenea, ofiţerii DGA – Bistriţa Năsăud pun în executare un mandat de aducere pentru încă o persoană, funcţionar în cadrul aceleiaşi primării, în vederea audierii la unitatea de parchet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici