- Home
- Social
- ORADEA, (02.02.2013, 15:38)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anchetă la adăpostul de câini din Oradea, după ce pe internet au apărut imagini cu animale brutalizate
Procurorii orădeni au deschis o anchetă pentru posibile abuzuri asupra câinilor din adăpostul din oraş, după ce mai multe fotografii cu animale brutalizate, dar şi un film care prezintă mai mulţi câini care atacă un altul au fost postate pe reţelele de socializare.
Urmărește
204 afișări
Anchetă la adăpostul de câini din Oradea, după ce pe internet au apărut imagini cu animale brutalizate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că procurorii au deschis un dosar şi fac cercetări pentru posibile abuzuri asupra animalelor aflate în adăpostul de câini comunitari din municipiul Oradea.
"Ancheta a fost începută după apariţia pe reţelele de socializare a unor fotografii reprezentând animale brutalizate, respectiv a unui film care prezintă mai mulţi câini ce sar la gâtul unui alt patruped, postate de persoane care susţin că în adăpost câinii se «sfârtecă între ei»", a spus Vasile Popa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
El a afirmat că procurorii orădeni au şi făcut, recent, o percheziţie la adăpostul de câini comunitari din oraş.
"Se fac cercetări, a avut loc şi o percheziţie, dar mai multe nu pot să vă spun, deoarece ancheta este pe rol", a spus prim-procurorul Vasile Popa.
Popa a spus că maltratarea animalelor constituie infracţiune şi este pedepsită penal cu închisoarea de la o lună la trei ani sau cu amenzi de la 500 la 10.000 de lei, în funcţie de gravitatea faptei.
În ultima perioadă, iubitorii de animale din Oradea au postat pe reţelele de socializare mai multe fotografii reprezentând animale maltratate la adăpostul de câini din municipiu, iar vineri şi un filmuleţ de 42 de secunde care prezintă mai mulţi câini ce atacă alt câine.
Videoclipul, realizat în 26 ianuarie din afara adăpostului de către un bărbat, dar publicat abia vineri, 1 februarie, arată cum mai mulţi câini atacă un alt animal ce stă la pământ, pe care l-au muşcat la gât.
Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public susţin că nici vorbă ca patrupedele să se devoreze între ele, afirmând că filmuleţul este trunchiat şi răuvoitor şi că persoanele care l-au făcut nu au prezentat şi deznodământul.
"Sâmbăta trecută, au venit doi tineri la adăpost, un bărbat şi o femeie, şi, fără să întrebe pe nimeni, au dat un ocol. S-au dus la un ţarc, filmând cum unul dintre câini a fost muşcat de urechea stângă. Filmuleţul are câteva secunde, dar nu prezintă tot ce s-a întâmplat. Este tendenţios, nu este redat în integralitatea lui. E drept, câinii se mai bat între ei într-un asemenea adăpost, se mai muşcă, dar în niciun caz că se mănâncă între ei. În niciun caz câinii respectivi nu l-au sfâşiat şi nu l-au mâncat pe «confratele» lor, cum sugerează autorii filmuleţului", a declarat purtătorul de cuvânt al ADP, Florin Alexandru.
Reprezentantul ADP a susţinut că cei doi tineri au stat de vorbă cu administratorul adăpostului, care chiar i-a întrebat ce caută acolo şi i-a invitat în adăpost. De altfel, după incident, câinii chiar l-au lins pe câinele atacat, iar veterinarul adăpostului i-a îngrijit rănile, care s-au şi vindecat.
"Administratorul şi unul din angajaţii adăpostului i-au lăsat pe cei doi să intre şi s-au deplasat împreună la ţarcul respectiv, unde «hârjoneala» dintre câini se încheiase, unul dintre angajaţi punându-i capăt. A fost identificat câinele muşcat, medicul veterinar sesizând mai multe răni la urechea stângă. L-a luat în braţe şi l-a dus la cabinet unde l-a tratat, după care l-a introdus în recuperator, acolo fiind şi la ora actuală", a spus Alexandru, adăugând că patrupedul este sănătos.
Pe de altă parte, la iniţiativa a trei femei din Oradea, luni, de la ora 17.00, va avea loc un protest la care sunt invitaţi toţi iubitorii de animale din municipiu. Doleanţa manifestanţilor este ca ADP să permită accesul voluntarilor în adăpostul de câini, dar şi să asigure patrupedelor comunitare "condiţii decente de viaţă".
Adăpostul de câini s-a redeschis începând de vineri şi va putea fi vizitat sâmbăta, între orele 10.00 şi 14.00. Însă, pentru că hotărârea privind organizarea şi funcţionarea adăpostului a fost suspendată de instanţă, nu se mai pot face adopţii în adăpost.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul