Anchetă privind ameninţările cu moartea la adresa directorului ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

Procurorii din Paris au anunţat vineri că poliţia a deschis o anchetă privind incitare la ură după ce Thomas Jolly, directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, a spus că a primit ameninţări cu moartea şi insulte publice.

Urmărește
946 afișări
Imaginea articolului Anchetă privind ameninţările cu moartea la adresa directorului ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice

Reacţiile negative au venit în urma unei scene controversate de la ceremonie, considerată de unii drept o parodie a Cinei cea de Taină.

Procurorii din Paris declară că Jolly a depus o plângere la poliţie marţi, la patru zile după ceremonia de deschidere, pentru ameninţări cu moartea, „insulte publice" şi „defăimare", conform AFP.

Jolly a declarat că a fost „ţinta unor mesaje de ameninţare şi insulte pe reţelele de socializare care îi critică orientarea sexuală şi rădăcinile israeliene presupuse în mod eronat", se arată în declaraţie.

Plângerea lui Jolly vine după ce ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a provocat un val de indignare, inclusiv comentarii furibunde din partea lui Donald Trump, în urma unei scene controversate cu travestiţi şi alţi artişti. Deşi Jolly a declarat în repetate rânduri că nu a fost inspirat de „Cina cea de Taină", criticii au interpretat o parte a spectacolului ca o batjocură la adresa picturii lui Leonardo Da Vinci care îi înfăţişează pe Iisus Hristos şi apostolii săi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici