- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.11.2024, 14:25)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANCOM cere opinii despre utilizarea benzilor de frecvenţe pentru comunicaţii prin satelit după 2027
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat un chestionar public privind utilizarea benzilor de frecvenţe 1980-2010 MHz şi 2170-2200 MHz pentru servicii mobile de comunicaţii prin satelit (MSS), începând cu anul 2027.
Urmărește
51 afișări
ANCOM cere opinii despre utilizarea benzilor de frecvenţe pentru comunicaţii prin satelit după 2027
Această consultare publică vine în contextul în care licenţele actuale acordate operatorilor Inmarsat Ventures SE şi Echostar Mobile Limited vor expira la mijlocul anului 2027.
Scopul consultării este de a obţine opinii cu privire la direcţiile viitoare pentru alocarea acestor frecvenţe, având în vedere opţiuni care includ menţinerea alocării actuale sau o posibilă segmentare a benzilor de frecvenţe, care să permită accesul mai multor operatori şi utilizarea de noi tehnologii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Curtea Constituţională a României se pronunţă luni pe anularea turului 1 al alegerilor prezidenţiale
-
Guvernul răspunde până luni la obiecţiile Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Rusia răspunde acuzaţiilor: A interferat sau nu în primul tur al alegerilor prezidenţiale din România?
-
SUA l-au numit pe generalul (ret.) Keith Kellogg drept emisar pentru Ucraina. Viziunea lui pentru pace presupune condiţionarea ajutorului militar de participarea ucrainenilor la negocieri cu Rusia
În cadrul chestionarului, ANCOM propune două opţiuni principale:
• Păstrarea configuraţiei actuale a benzilor MSS 2 GHz, respectiv menţinerea alocării acestora către operatorii existenţi, pentru a asigura continuitatea serviciilor.
• O nouă segmentare a benzilor, care ar permite introducerea unui cadru de reglementare pentru competiţie, cu impact asupra operatorilor existenţi, dar care ar deschide calea pentru noi utilizări, inclusiv sistemul IRIS2 (Infrastructure for Resilience, Interconnectivity and Security by Satellite – Infrastructură pentru Rezilienţă, Interconectivitate şi Securitate prin Sateliţi). Această opţiune ar putea include alocarea unei părţi din spectru pentru testarea unor tehnologii inovatoare şi promovarea accesibilităţii extinse a serviciilor de comunicaţii radio.
•
Consultarea face parte dintr-un proces mai larg, la nivel european, care include recomandările Grupului Consultativ la Nivel Înalt în Domeniul Spectrului de Frecvenţe Radio (RSPG), ce sugerează analizarea legislaţiei şi a cadrului de reglementare al benzilor MSS 2 GHz înainte de expirarea licenţelor actuale.
Răspunsurile la chestionar vor contribui la formularea poziţiei oficiale a României în raport cu consultările europene în acest domeniu. ANCOM încurajează toate persoanele interesate să îşi exprime opiniile până la data de 10 ianuarie 2025.
Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate pot contacta ANCOM direct sau consulta detaliile publicate pe site-ul oficial al autorităţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cum influențează TikTok comportamentele sociale și politice? Sociolog: E esențial pentru bunăstarea noastră psihologică să fim expuși la idei care nu ne plac
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dmitri Peskov reacționează la acuzațiile României la adresa Rusiei: „Bucureștiul imită tendința occidentală de a da vina pe Moscova”
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
Călin Georgescu, mesaj important după ce au apărut clipuri dubioase care îl promovează! S-a dezis de
CANCAN.RO
Localitatea din România în care toți angajații primăriei sunt rude. Culmea, toți sunt în concediu!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe