- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.07.2024, 17:22)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANCOM: Risc de roaming involuntar în peste 350 de localităţi din judeţe de graniţă
ANCOM avertizează, în contextul călătoriilor din zonele de graniţă pe perioada verii, asupra riscului de roaming involuntar în peste 350 de localităţi din judeţele de graniţă.
Urmărește
605 afișări
ANCOM: Risc de roaming involuntar în peste 350 de localităţi din judeţe de graniţă
„În contextul călătoriilor de vară şi al altor activităţi în zonele de graniţă ale României, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) atrage atenţia utilizatorilor de servicii de telefonie mobilă asupra riscului de roaming involuntar în peste 350 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţele de graniţă. Intrarea în roaming involuntar poate genera costuri suplimentare semnificative pentru apeluri, mesaje şi date mobile, chiar şi în cazul în care utilizatorii nu au trecut efectiv graniţa”, se arată într-un comunicat remis joi de ANCOM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
ANCOM anunţă că a identificat unităţile administrativ-teritoriale cu risc de roaming involuntar. Autoritatea va informa primăriile, consiliile judeţene şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii despre UAT-urile incluse în lista cu risc de roaming involuntar pentru a lua măsurile administrative corespunzătoare impuse de legislaţia în vigoare.
Potrivit ANCOM, roamingul involuntar apare atunci când telefonul mobil se conectează automat la reţelele de telefonie mobilă din ţările vecine în timp ce utilizatorii se află în zonele de graniţă ale României. Această situaţie poate apărea atunci când semnalul reţelei de telecomunicaţii dintr-o ţară vecină este semnificativ mai puternic decât cel al reţelei utilizatorului, în zonele cu acoperire slabă a reţelei utilizatorului final (semnal slab sau la limita de sensibilitate) sau în cazurile de indisponibilitate temporară a semnalului din reţeaua utilizatorului final (de exemplu, din cauza unor incidente sau lucrări programate).
Principalul risc asociat cu roamingul involuntar constă în faptul că acesta generează costuri suplimentare, utilizatorii putând fi taxaţi cu tarife de roaming internaţional pentru apeluri, mesaje şi date mobile, chiar dacă nu au trecut efectiv graniţa.
„În special la graniţa cu Republica Moldova, Serbia şi Ucraina costurile suplimentare pot fi substanţiale, deoarece în aceste ţări, care nu sunt membre UE, nu se aplică tarifele de roaming reglementate la nivelul Uniunii”, arată ANCOM.
ANCOM a identificat 356 de unităţi administrativ-teritoriale cu risc de roaming involuntar, situate în judeţele de graniţă: Mehedinţi - 33 UAT-uri, Timiş - 31 UAT-uri, Botoşani - 29 UAT-uri, Satu Mare - 28 UAT-uri, Bihor - 26 UAT-uri, Iaşi - 22 UAT-uri, Dolj - 21 UAT-uri, Caraş-Severin - 19 UAT-uri, Suceava - 19 UAT-uri, Giurgiu - 15 UAT-uri, Arad - 15 UAT-uri, Constanţa - 13 UAT-uri, Călăraşi - 13 UAT-uri, Vaslui - 13 UAT-uri, Tulcea - 13 UAT-uri, Galaţi - 11 UAT-uri, Maramureş - 11 UAT-uri, Teleorman - 14 UAT-uri şi Olt - 10 UAT-uri.
Pentru a evalua riscul de roaming involuntar şi pentru a verifica nivelul de semnal din România, ANCOM recomandă utilizarea hărţii interactive disponibile pe Aisemnal.ro.
Iată recomandările ANCOM pentru utilizatori:
-să selecteze manual reţeaua de telefonie mobilă pentru a evita conectarea automată la o reţea străină.
-să verifice setările de roaming ale telefonului şi să dezactiveze roamingul de date în zonele de graniţă.
-să monitorizeze mesajele de bun venit primite de la operatorii străini care informează despre activarea roamingului.
-să verifice tarifele de roaming aplicabile la operatorul lor de telefonie mobilă pentru a anticipa costurile posibile.
Dacă utilizatorii observă că au fost taxaţi pentru roaming involuntar, trebuie să contacteze imediat serviciul de relaţii cu clienţii al operatorului de telefonie mobilă pentru clarificări. În cazul în care problema nu este rezolvată, utilizatorii pot adresa o plângere către ANCOM.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe