Andreea Ciucă ar putea deveni preşedinte al Curţii de Apel Târgu Mureş

Judecătoarea Andreea Ciucă, achitată în urmă cu un an de ICCJ în dosarul în care DNA a învinuit-o de luare de mită, ar putea deveni preşedinte al Curţii de Apel Târgu Mureş, unde a fost reintegrată, postul devenind vacant după ce Horaţius Dumbravă a fost ales preşedinte al CSM.

Urmărește
64 afișări

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Duşa, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că propunerea ca Andreea Ciucă să fie numită cu delegare preşedinte al Curţii va figura pe ordinea de zi a şedinţei CSM din 24 martie.

"În 21 martie a avut loc şedinţa Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Târgu Mureş. Şi-au depus opţiunea de preluare a atribuţiilor de preşedinte al Curţii, pe postul rămas vacant după ce Horaţiu Dumbravă a fost ales preşedinte al CSM, doi judecători - vicepreşedintele Curţii, Florin Dima, şi judecătorul Andreea Ciucă. Cu majoritate de voturi, Colegiul de Conducere al Curţii a decis să propună CSM ca doamna Andreea Ciucă să preia atribuţiile domnului Dumbravă. Am înţeles că propunerea este pe ordinea de zi a şedinţei CSM din 24 martie", a spus Duşa.

Ea a precizat că în şedinţa Colegiului de Conducere al Curţii de Apel Târgu Mureş au votat cinci din cei şapte membri, fără Horaţiu Dumbravă, care a demisionat din acest for după ce a fost ales preşedinte al CSM şi Florin Dima, care a candidat.

Potrivit lui Duşa, de la revenirea pe postul de judecător de Curte, anul trecut, Ciucă nu a deţinut nicio funcţie de conducere.

Magistratul cu rang de Curte de Apel Andreea Ciucă, fost preşedinte al Tribunalului Mureş, a fost reţinut în 5 iunie 2003 de către procurorii DNA, sub învinuirea de luare de mită, fiind prins în flagrant în timp ce primea suma de 21.000 de lei de la patronul SC Premaco SA, Alexandru Viorel Ţibrea. Magistratul a afirmat la acea dată că a fost vorba despre un împrumut.

În decembrie 2003, Ciucă a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată, sustragere de înscrisuri, fals intelectual şi uz de fals.

Andreea Ciucă a fost achitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în martie 2010, printr-o sentinţă definitivă, instanţa decizând că nu există elementele constitutive ale infracţiunilor de corupţie de care a fost acuzată de DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici