- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.04.2018, 11:10)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Andreea Cosma, audiată pentru prima oară în dosarul Ciuperceasca, în care e acuzată de corupţie: O să îi fac cadou procurorului Savu un Cod Civil, Cod Fiscal şi Legea notarilor
Deputatul Andrea Cosma a spus miercuri, în faţa magistraţilor ÎCCJ, în dosarul Ciuperceasca în care e acuzată de corupţie, că va contesta acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu. La ieşirea din sală, ea a spus că îi va oferi cadou procurorului Alfred Savu volume din legislaţie.
Urmărește
1344 afișări
Andreea Cosma va fi audiată pentru prima oară în dosarul Ciuperceasca, în care e acuzată de corupţie
"Am explicat modul în care se autentifică modul de vânzare-cumpărare în România, Legea notarilor publici. Mă gândesc să fac cadou un Cod Civil, un Cod Fiscal şi Legea notarilor publici domnului Savu Alfred, dacă îl mai prind ca procuror în sediul DNA. Am mai spus în sală că, cu trei săptămâni înainte să fiu chemată pentru a mi se aduce la cunoştinţă deschiderea urmăririi penale, pe data de 14 decembrie 2015, deşi nu aveam nicio cauză pe rolul vreunui parchet, am fost chemată de procurorul Onea Lucian şi Mircea Negulescu, de faţă cu fratele meu, să fac denunţuri sau declaraţii mincinoase oferindu-mi-se calitatea de martor protejat împotriva fostului deputat Sebastian Ghiţă şi împotriva fostului procuror al Curţii de Apel Ploieşti, procuror în funcţie la acea dată. Refuzul meu s-a soldat cu faptul că, după trei săptămâni am fost chemată, mi s-a deschis urmărirea penală şi în nouă zile am fost trimisă în judecată. Această declaraţie am consemnat-o şi la Parchetul General, unde se află în cercetare plângerea mea”, a spus deputatul Andreea Cosma, la ieşirea din sala de judecată a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Noul comisar pentru mediu al UE: „Am vorbit prea puţin despre apă". Seceta şi pierderile de pe conducte afectează industrii întregi
-
Vinul roşu se confruntă cu un declin „existenţial”. Specialist francez, despre vin: "Dacă bunicul bea 300 de litri de vin roşu pe an, tatăl bea 180 de litri, iar fiul, 30 de litri”
-
Polonia exclude Ungaria de pe lista de invitaţi la evenimentul de preluare a preşedinţiei rotative a UE
Deputatul s-a prezentat, marţi, la instanţa supremă, pentru a fi audiată într-un dosar în care este acuzată la complicitate la abuz în serviciu. Andreea Cosma a fost audiată pentru prima oară în această cauză.
„E un proces în care am calitatea de complice la abuz în serviciu. Este dosar făcut de procurorul Savu Alfred, cel care compunea declaraţia fratelui meu în dosarul Tony Blair, împreună cu domnul Negulescu. Rechizitoriul e semnat de Onea Lucian (procuror-şef al DNA Ploieşti - n.r.)”, a declarat deputatul Andreea Cosma, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), înainte de audiere.
Tot la instanţa supremă, se judecă solicitarea DNA de redeschidere a unei cauze în care este vizat procurorul suspendat Mircea Negulescu. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre o plângere depusă pe numele magistratului, în care procurorul ar fi făcut verificări sumare. În cadrul dosarului deschis ca urmare a plângerii, nu ar fi fost audiate toate persoanele, astfel încât procurorul superior ierarhic celui care instrumenta cazul a infirmat soluţia de clasare.
Mircea Negulescu nu s-a prezentat, marţi, la instanţă, Andreea Cosma afirmând că se bucură dacă Direcţia Naţională Anticorupţie "dă la o parte oamenii care nu îi fac cinste şi îşi alege să lucreze, să instrumenteze dosare doar cu procurori care merită".
"Daca mă întâlneam, nu i-aş fi zis nimic, că nu am obligaţia să vorbesc cu dânsul (Mircea Negulescu -n.r.), dar avea ocazia să mă vadă că nu m-a văzut demult", a declarat deputatul.
Deputatul a fost trimis în judecată, de către DNA Ploieşti, în anul 2015, în dosarul privind vânzarea la preţuri subevaluate a unor terenuri din subordinea cazărmii Ciuperceasca, ce a intrat în activul Parcului Industrial Plopeni, după schimbul de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Florin Anghelc şi un fost director al Parcului Industrial Plopeni.
DNA a precizat, la acel moment, că Andrea Cosma, notar public la momentul comiterii faptelor, ar fi înstrăinat mai multe imobile din cadrul Ciuperceasca, fără a respecta dispoziţiile legale privind achiziţiile.
Procurorii susţin că vânzarea terenurilor la un preţ cu mult sub valoarea lor reală a fost făcută de Dănuţ Cornea la îndemnul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova de la acea dată, Florin Serghei Anghel, care, depăşindu-şi competenţele legale, a emis o procură autentificată prin care Cornea era împuternicit să vândă integral activul ”Cazarma 1375 - Ciuperceasca” către toate persoanele, prin negociere, cu precizarea unei valori minime care însă nu fusese stabilită printr-un raport de evaluare întocmit în vederea vânzării, aşa cum era prevăzut în procedurile legale.
Conform anchetatorilor, în derularea acestor tranzacţii cei doi au fost ajutaţi de către notarul Andreea Cosma, fiica lui Mircea Cosma, care a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova atât înainte de mandatul lui Florin Anghel, dar şi după încheierea mandatului acestuia, în 2008.
Procurorii mai spun că Andreea Cosma ”a acceptat să autentifice contractele de vânzare cumpărare prin care S.C. Plopeni Industrial Parc S.A., a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul «Ciuperceasca», fără respectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind achiziţiile publice şi fără a se ţine seama nici măcar de valorile minimale ce trebuiau a fi avute în vedere potrivit studiului de evaluare «Valori de piaţă-etalon minim informativ» practicat de Camera Notarilor Publici Prahova la data încheierii contractelor de vânzare-cumpărare, respectiv la nivelul anului 2008”.
Anchetatorii au stabilit că în urma încheierii celor nouă contracte de vânzare-cumpărare, în perioada 11 iunie 2008 - 04 iulie 2008, s-a creat un prejudiciu de 17.603.853,34 lei, reprezentând diferenţa între valoarea de preluare a bunurilor vândute şi preţul vânzării.
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Ilona Brezoianu i-a dat replica lui Dan Negru după ce a criticat audiențele Revelionului de la Antena 1: „Monștri sacri”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe