Andreea Taloş s-a calificat în finala olimpică de triplusalt. Diana Ion a terminat prima sub linie

România a avut două reprezentante în calificările probei olimpice de triplusalt desfăşurate vineri seara pe Stade de France. Andrea Taloş şi Diana Ion au evoluat în grupe diferite, desfăşurate simultan. Doar Taloş a reuşit să se califice, Diana Ion ratând calificarea pentru doar 2 centimetri.

Urmărește
222 afișări
Imaginea articolului Andreea Taloş s-a calificat în finala olimpică de triplusalt. Diana Ion a terminat prima sub linie

Andreea Taloş FOTO: Facebook FR Atletism

La prima dintre cele trei sărituri în care concurentele trebuiau să realizeze baremul de calificare în finala probei sau cea mai bună săritură să fie printre primele 12 rezultate, atât Diana Ion, cât şi Andrea Taloş au depăşit.

La cea de-a doua încercare, Andreea Taloş a sărit 14,23 m, în timp ce Diana Ion a depăşi din nou. La cea de-a treia încercare, Diana Ion avea o singură carte de jucat şi a venit prudent la prag, de teamă să nu depăşească din nou.

Săritura sa a măsurat 14,03 m. Andreea taloş, în cea de-a treia încercare, a sărit la fel de bine, mai puţin cu 2 cm decât în cea de-a doua încercare (14,21 m) şi ambele aveau să aştepte evoluţia tuturor concurentelor pentru a vedea dacă prind finala.

Andreea Taloş a obţinut calificarea, săritura ei cea mai bună situând-o pe locul 9.

„A fost ceva extraordinar! N-am cuvinte să descriu bucuria care mă încearcă. Mi-am îndeplinit cel mai mare vis, acela de a fi în finala olimpică la proba aceasta pe care o iubesc atât de mult", a spus Andreea cu lacrimi de bucurie în ochi.

Din păcate, Diana Ion nu a reuşit să se califice, săritura ei măsurând cu 2 cm mai puţin decât cel de-al 12 rezultat cu care reprezentanta Franţei, Ilinois Guillaume, a prins finala.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici