Angajaţi ai Spitalului Vulcan vor să dea în judecată conducerea după tăierea unor drepturi salariale

Aproximativ 120 de angajaţi ai Spitalului din Vulcan - asistenţi medicali şi personal auxiliar - vor să dea în judecată conducerea unităţii medicale pentru reducerea unor drepturi salariale, în cazul în care mediatorul angajat de sindicat nu va reuşi să rezolve problema.

Urmărește
219 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai Spitalului Vulcan vor să dea în judecată conducerea după tăierea unor drepturi salariale

Angajaţi ai Spitalului Vulcan vor să dea în judecată conducerea după tăierea unor drepturi salariale (Imagine: Shutterstock)

Potrivit preşedintelui Sindicatului Sanitas de la Spitalul din Vulcan, Veronica Popescu, cei 120 de membri de sindicat de la unitatea medicală - asistenţi medicali şi personal auxiliar - au cerut acţionarea în instanţă a conducerii spitalului, care, de mai multe luni, a redus o serie de drepturi salariale.

"Înainte de a face plângere la tribunal (Tribunalul Hunedoara - n.r.), cum ne-au cerut angajaţii, va trebui să avem o întrevedere cu mediatorul, potrivit noilor reglementări fiscale. Cei de la Uniunea Judeţeană Sanitas ne-au spus că săptămâna viitoare mediatorul angajat de ei va veni la Vulcan pentru a încerca să rezolve problema. Dacă acest pas nu se va termina în favoarea angajaţilor, vom merge în instanţă, fiindcă am observat că grevele şi protestele nu rezolvă nimic", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Veronica Popescu.

Potrivit sursei citate, oamenii sunt foarte nemulţumiţi că şi-au pierdut o parte a drepturilor salariale.

"Invocând continuu managementul defectuos al conducerii anterioare, actuala conducere, fără o analiză prealabilă a consecinţelor, ne-a redus din luna martie salariile cu procente ce ajung până la 50, s-au redus toate sporurile la 1 la sută, nu se mai plătesc sâmbetele şi duminicile pentru cadrele medii", a susţinut un angajat nemulţumit.

Angajaţii reclamă faptul că, de la o lună la alta, mai apare câte o reducere şi există riscul ca în ultimele trei luni ale anului să rămână fără salarii.

"Putem înţelege că se fac anumite reduceri, dar cum e cazul nostru, de la Secţia de Contagioase, e anormal să ni se taie sporurile specifice secţiei, cele pentru HIV de exemplu, noi lucrăm cu oamenii aştia, cu riscurile astea. Încet-încet am ajuns la reduceri ce ajung până la 420 de lei pe lună şi în perioada următoare vom primi şi mai puţini bani", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dana Gălăţan, asistentă la Secţia Contagioase.

Femeia are un copil, iar soţul ei nu are un loc de muncă.

Angajaţii mai susţin că reprezentanţii conducerii au decis şi desfiinţarea a două linii de gardă, care au fost transformate în gărzi la domiciliu, ceea ce ar pune în pericol viaţa pacienţilor care, ajunşi în Compartimentul Urgenţă, trebuie să aştepte sosirea medicului de acasă.

Managerul spitalului, Cristina Baleia, a precizat că măsurile luate au avut rolul de redresare şi menţinere a spitalului şi au fost aplicate tuturor angajaţilor, nu numai cadrelor medii.

"Sunt măsuri luate pentru încadrarea în bugetul pe venituri şi cheltuieli din 2013. Reducerile au fost impuse de depăşirile de la cheltuielile de personal, iar gărzile funcţionează potrivit legii. Am adaptat gărzile la solicitările pe care le avem de la pacienţi", a spus Baleia.

La Spitalul din Vulcan lucrează 180 de angajaţi, din care 23 sunt rezidenţi.

În aprilie, aproximativ 50 de angajaţi ai Spitalului Municipal din Vulcan au protestat în curtea unităţii medicale, nemulţumiţi că primeau doar jumătate din salariu, însă şi aceşti bani au fost viraţi cu întârziere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici