- Home
- Social
- ARAD, (10.09.2012, 17:28)
- Pacala Dana , Marian Buga ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angajaţii Ambulanţei Arad lucrează ore suplimentare neplătite, din cauza personalului insuficient
Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad au acumulat în ultimul an câte o sută de ore suplimentare neplătite, din cauza personalului insuficient, posturile fiind blocate, în timp ce ar mai fi nevoie de cel puţin 30 de şoferi şi 20 de asistenţi medicali.
Urmărește
198 afișări
Angajaţii Ambulanţei Arad lucrează ore suplimentare neplătite, din cauza personalului insuficient (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)
Potrivit managerului general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, Roberto Schill, toţi cei aproape 200 de angajaţi din departamentul operativ au acumulat, în ultimele 12 luni, ore suplimentare, în medie o sută de persoană, fără ca acestea să poată fi plătite.
Singura compensaţie care ar putea să fie acordată ar fi zile libere în plus, însă angajaţii nu pot beneficia de acest drept pentru că nu ar fi acoperite solicitările la intervenţii din cauza personalului insuficient.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Conform sursei citate, instituţia lucrează cu 70 la sută din personalul necesar, pentru că posturile au fost blocate în ultimii ani şi nu s-au mai putut face angajări.
Pentru acoperirea intervenţilor de urgenţă, instituţia ar mai avea nevoie de cel puţin 30 de şoferi şi 20 de asistenţi medicali, însă legislaţia nu permite angajări decât pe posturile rămase vacante în 2012, doar trei fiind în această situaţie.
"Majoritatea posturilor au rămas vacante până în 2010, pentru că mulţi au plecat să lucreze în străinătate. A fost un paradox la noi, pentru că în 2008 când puteam face angajări, nu am găsit oameni, iar acum avem solicitări de angajare, dar posturile sunt blocate", a declarat Roberto Schill.
Serviciul are 50 de maşini de intervenţie în Arad, pe care lucrează 90 de şoferi, 80 de asistenţi şi 13 medici. Conform normativelor, pe fiecare maşină ar trebui să fie angajaţi trei şoferi, pentru cele trei ture de câte opt ore, însă conducerea instituţiei spune că s-ar descurca cu 120 de şoferi.
Referitor la parcul auto, aproape toate cele 50 de autospeciale au depăşit 400.000 de kilometri parcurşi, în timp ce normativele europene recomandă schimbarea maşinilor după parcurgerea a 100.000 de kilometri sau după cinci ani de exploatare.
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad înregistrează, în medie, 130 de urgenţe în 24 de ore.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe