Angajaţii CNADNR acuzaţi că au luat mită de la staff-ul AC/DC, scoşi de sub urmărire penală

Cei patru angajaţi din Vama Nădlac ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) care au fost acuzaţi că au pretins şi au primit mită de la staff-ul tehnic al AC/DC, în urma concertului susţinut în România, au fost scoşi de sub urmărire penală pentru lipsa probelor.

Urmărește
401 afișări
Imaginea articolului Angajaţii CNADNR acuzaţi că au luat mită de la staff-ul AC/DC, scoşi de sub urmărire penală

Angajaţii CNADNR acuzaţi că au luat mită de la staff-ul AC/DC, scoşi de sub urmărire penală (Imagine: Mediafax Foto/The New York Times)

Procurorul de caz, Codrin Gavra, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că acest caz a fost închis.

"S-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru că nu s-a putut proba. Practic, nici persoana care a reclamat telefonic acest caz, la Ambasada României din Paris, nu există în realitate", a declarat procurorul.

Conform sursei citate, cercetarea iniţială a vizat zece angajaţi care erau pe tură în Vama Nădlac în momentul în care staff-ul tehnic al trupei AC/DC a părăsit ţara, dar ulterior ancheta s-a restrâns doar la patru angajaţi, cei care se aflau pe tura de pe sensul de ieşire din România.

Cei patru salariaţi au fost concediaţi în urma scandalului, iar reprezentanţii CNADNR din Timiş, unde erau angajaţi, spun că trei dintre ei au dat instituţia în judecată şi cer să fie reangajaţi, procesul fiind pe rol la Tribunalul Arad.

Trupa AC/DC a susţinut, în 16 mai 2010, un concert la Bucureşti, la care au participat aproximativ 60.000 de spectatori.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţene Arad s-au autosesizat, în 3 iunie 2010, în cazul a zece angajaţi CNADNR care ar fi pretins şi primit bani de la caravana trupei AC/DC, în Vama Nădlac. Dosarul de luare de mită deschis de poliţişti fusese înaintat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalului Arad.

Directorul general al CNADNR de la acea vreme, Dorina Tiron, declara, la începutul lunii iunie 2010, că a existat o plângere din partea echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, în care se arăta că personalul din Vama Nădlac a cerut câte 50 de euro pentru cele 28-29 de maşini din convoi.

"Este o plângere făcută de echipa care a transportat echipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (1 iunie 2010 - n.r.). Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost trei-patru oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic", declara Dorina Tiron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici