Angajaţii de la Colgate-Palmolive Braşov vor fi disponibilizaţi treptat

Compania americană Colgate-Palmolive a anunţat că disponibilizarea celor 190 de angajaţi ai fabricii de pastă de dinţi din Braşov se va face treptat, până la sfârşitul anului, însă momentan nu a stabilit data primelor disponibilizări.

Urmărește
49 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Colgate-Palmolive Braşov vor fi disponibilizaţi treptat

Angajaţii de la Colgate-Palmolive Braşov vor fi disponibilizaţi treptat

"Aproximativ 190 de peroane lucrează în acest moment în fabrică şi vor fi afectaţi de acest anunţ. Compania şi-a asigurat angajaţii din Braşov că intenţia de consolidare nu este o reflecţie a contribuţiei lor, a performanţelor fabricii sau a afacerii companiei din România, care este în creştere. Angajaţii au fost de asemenea asiguraţi că li se va acorda asistenţă şi că aceste planuri, care nu sunt încă finalizate, vor respeca valorile companiei", se precizează într-un comunicat al companiei, semnat de Gabriela Popescu, Legal Director Colgate-Palmolive România.

De asemenea, producţia va fi închisă treptat, urmând a fi mutată în Polonia.

"Planurile de consolidare vor fi implementate treptat, de-a lungul unei perioade de tranziţie, urmând să fie finalizate până la sfârşitul anului 2008. Ca urmare a acestui proces, fabrica din Braşov va fi închisă, producţia urmând să fie transferată la fabricile companiei din Polonia", se mai spune in comunicat.

Oficialii de la New York au precizat în comunicat că nu a fost luată încă nicio decizie referitoare la vânzarea clădirii sau a echimpamentului fabricii şi că "angajaţii companiei din Bucureşti nu vor fi afectaţi de anunţul referitor la fabrica din Braşov".

Fabrica de la Braşov va fi închisă ca urmare a unui program mai amplu de restructurare al companiei privind reorganizarea globală şi consolidarea activităţii, potrivit sursei citate.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov nu a primit încă nicio îmştiinţare cu privire la disponibilizarea angajaţilor de la Colgate, potrivit Cristinei Trifan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

"Noi încă nu am primit nicio înştiinţare de la companie în acest sens. Am aflat despre închiderea fabricii din presă. Probabil că în perioada următoare vom primi şi aceste înştiinţări şi abia apoi vom şti care va fi oferta societăţii cu privire la serviciile de care vor beneficia angajaţii. Sunt mai multe situaţii. Până nu primim înştiinţarea pentru a vedea care sunt planurile de disponibilizare, nu ne putem pronunţa", a declarat Trifan.

De asemenea, nici Prefectura Braşov nu a primit vreo înştiinţare din partea companiei referitoare la disponibilizările colective.

"Cu siguranţă că, dacă se va închide fabrica, se va închide cu respectarea procedurilor legale. Încă nu ni s-a comunicat nimic în acest sens", a spus prefectul braşovean Adriana Donţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici