Angajaţii de la Hidromecanica Braşov au blocat întreaga activitate a societăţii
Cei aproximativ 400 de angajaţi ai societăţii Hidromecanica Braşov au întrerupt lucrul în totalitate, joi, refuzând să mai muncească până când nu îşi vor primi salariile la zi, întreaga activitate a uzinei fiind blocată complet.
Angajaţii de la Hidromecanica Braşov au blocat întreaga activitate a societăţii
După două zile în care doar o parte dintre angajaţi au întrerupt lucrul, joi, la fabrica de motoare şi turbine Hidromecanica Braşov angajaţii s-au solidarizat şi au întrerupt lucrul complet, potrivit lui Ion Simion, vicepreşedinte al Sindicatului Independent Hidroforţa.
Deşi conducerea uzinei le-a promis muncitorilor că îşi vor primi banii în zilele următaore, angajaţii sunt hotărâţi să nu se întoarcă în secţii până când nu îşi primesc salariile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
"Salariaţii nu vor să înceapă lucrul. Azi (joi - n.r.) nu a lucrat nimeni la Hidromecanica. Am vorbit cu conducerea şi ne-au explicat varianta lor. Am fost şi la Prefectură şi Primărie să le expunem problemele noastre şi ni s-a spus că s-ar putea să se găsească nişte fonduri pentru angajaţi, şi anume o sumă pe care trebuie să o încasăm de la Romarm", a declarat Simion.
Suma ce urmează a fi încasată de la societatea Romarm se ridică la valoarea de 400.000 de lei, sumă suficientă pentru achitarea integrală a salariilor, potrivit sursei citate.
Angajaţii au declanşat acţiunea începând de marţi, când cei aproximativ 70 de muncitori de la sectoarele calde au întrerupt lucrul şi au protestat în curtea uzinei, lor alăturându-li-se şi alţi angajaţi.
Totuşi, miercuri, majoritatea salariaţilor au reluat lucrul, după ce o parte dintre ei şi-au primit câteva salarii restante, cu excepţia iniţiatorilor protestului, care l-au continuat, refuzând să muncească.
Angajaţii aflaţi în cea mai dificilă situaţie sunt cei de la TESA care nu şi-au primit salariile din luna august.
Până la ora transmiterii acestei ştiri, directorul fabricii, Dorin Dorobanţu, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.
Hiromecanica Braşov a fost privatizată iniţial în 2001, când a fost preluată de compania Alexander Co SRL din Braşov, privatizarea fiind însă un eşec.
AVAS a scos din nou la privatizare compania în 2004, iar în ianuarie 2005 omul de afaceri Lucian Gârbacea a cumpărat 50,9% din acţiunile fabricii.
Un alt acţionar semnificativ este SIF Transilvania, cu o participaţie de 45,21% din titluri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO