Primarul general a spus că a avut discuţii cu primarii de sectoare pentru ca din fiecare sector să fie desemnaţi câte 20 de poliţişti comunitari care, împreună cu 60 de poliţişti comunitari de la Primăria Capitalei, să urmeze un curs "cu formatori" ai Brigăzii de Poliţie Rutieră din Capitală, astfel încât, după finalizarea cursurilor, să poată dirija circulaţia în marile intersecţii ale oraşului, alături de agenţii Poliţiei Rutiere.
De asemenea, Sorin Oprescu a precizat că "a sugerat" Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) aducerea unui efectiv de poliţişti astfel încât circulaţia în marile intersecţii să fie fluidizată.
Tot luni, directorul adjunct al Poliţiei Capitalei, subcomisarul Cătălin Adam, a declarat că 50 de agenţi, angajaţi din sursă externă, se vor afla în intersecţii pentru fluidizarea traficului, începând cu 15 septembrie, alături de alţi 17 poliţişti, proveniţi din sursă internă. Astfel, prima oară în istoria Poliţiei Capitalei, 1.710 de poliţişti de la ordine publică au primit competenţă pe linie de circulaţie, ei putând, începând de săptămâna viitoare, să constate infracţiuni şi contravenţii.
Printre măsurile anunţat de Oprescu pentru începerea noului an şcolar se numără şi remarcarea zonelor din apropierea şcolilor şi delimitarea trecerilor de pietoni pentru a nu exista probleme în rândul elevilor.
Sorin Oprescu a mai spus că vor fi finalizate lucrările de reabilitare a drumurilor în aproximativ 15 şantiere din cele 23 existente în Capitală, până în 15 septembrie. Astfel, vor fi finalizate lucrările de pe Bulevardul Doamna Ghica, Bulevardul Basarabia şi strada Heliade între Vii, şi va fi intensificat ritmul lucrărilor desfăşurate pe artera Mihai Bravu, pentru reluarea circulaţiei tramvaielor.
"Vrem ca până la 15 septembrie să terminăm lucrările de reabilitare a drumurilor începute pentru 15-16 locaţii. De asemenea, nu am început alte lucrări pentru a nu îngreuna traficul în oraş", a explicat Oprescu.
Tot cu începerea anului şcolar vor fi date în folosinţă 94 de stopuri, incluse în programul Mangementului Traficului, care în momentul de faţă sunt la stadiul de probe.
De asemenea,Primarul Capitalei a precizat că a purtat discuţii la nivelul Poliţiei Rutiere dar şi al primăriilor de sector pentru ca o serie întreagă de străzi să intre în programul sensurilor unice, care va duce la fluidizarea traficului în întreaga Capitală.
Sorin Oprescu le-a cerut primarilor de sector şi identificarea unor amplasamente pentru realizarea unor parcări de sector cu maximum două etaje şi cu o capacitate de aproximativ 200 de locuri de parcare, astfel încât trotuarele să fie eliberate de autoturismele parcate.