- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angajaţii din MS şi instituţiile subordonate evaluaţi anual - proiect
Angajaţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai instituţiilor din subordine vor fi evaluaţi anual, potrivit Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, în funcţie de performanţele individuale primind calificative "foarte bine", "bine", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător".
Ministerul Sănătăţii (MS) a elaborat un proiect de ordinul privind stabilirea criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale, întrucât Legea-cadru 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice prevede faptul că activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător".
Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale, conform legii şi pot stabili şi alte criterii de evaluare în funcţie de specificul domeniului de activitate.
Proiectul de ordin pentru stabilirea criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale vizează personalul contractual care îşi desfăşoară activitatea atât în aparatul propriu al Ministerului Sănătăţii, cât şi în cadrul direcţiilor de sănătate publică şi în unităţile sanitare publice din reţeaua Ministerului Sănătăţii.
Potrivit proiectului, procedura de evaluare a performanţelor profesionale se aplică fiecărui angajat, în raport cu cerinţele postului. Activitatea profesională se apreciază anual, prin evaluarea performanţelor profesionale individuale.
Evaluarea performanţelor profesionale individuale se realizează de către evaluator. Calificativul final al evaluării se stabileşte pe baza notei finale, astfel între 1,00 - 2,00 - nesatisfăcător; între 2,01 - 3,50 - satisfăcător; între 3,51 - 4,50 - bine; între 4,51 - 5,00 - foarte bine, arată proiectul MS.
Pentru spitalele al căror management a fost transferat către autorităţile administraţiei publice locale, criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale se stabilesc şi se aprobă prin act administrativ emis de acestea, prevederile prezentului ordin reprezentând o prevedere cadru care poate fi modificată şi completată de către autoritatea administrativ-teritorială.
Pentru funcţiile de execuţie, criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale vizează cunoştinţe şi experienţă profesională; promptitudine şi operativitate în realizarea atribuţiilor de serviciu prevăzute în fişa postului; calitatea lucrărilor executate şi a activităţilor desfăşurate; asumarea responsabilităţilor prin receptivitate, disponibilitate la efort suplimentar, perseverenţă, obiectivitate, disciplină; intensitatea implicării în utilizarea echipamentelor şi a materialelor cu încadrarea în normative de consum; adaptarea la complexitatea muncii, iniţiativă şi creativitate, cât şi condiţii de muncă
Pentru funcţiile de conducere se vor utiliza suplimentar şi alte criterii printre care: cunoştinţe despre scopul, obiectivele şi rolul compartimentului în ansamblul unităţii;capacitatea de a lua decizii optime şi asumarea răspunderii în legătură cu acestea; capacitatea de organizare şi de coordonare a activităţii compartimentului; capacitatea de a crea în compartimentul condus un climat stimulativ, neconflictual şi de bună colaborare cu alte compartimente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
-
Călin Georgescu a intrat LIVE cu soţia şi a spus că astăzi se duce o luptă a "Arhanghelului Mihail cu Satana" în momentul în care vorbea de adversarii politici
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO