Angajaţii MAE sunt încurajaţi să plece la post în tandem, soţ-soţie

Ministerul de Externe a precizat, miercuri, că, din raţiuni financiare, este încurajată participarea la concurs şi plecarea la post în tandem a angajaţilor MAE soţ-soţie, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor posturilor respective şi promovării concursului.

Urmărește
873 afișări
Imaginea articolului Angajaţii MAE sunt încurajaţi să plece la post în tandem, soţ-soţie

Angajaţii MAE sunt încurajaţi să plece la post în tandem, soţ-soţie

MAE a făcut precizările având în vedere informaţiile vehiculate pe internet şi în presă privind faptul că la unele misiuni ale României din străinătate lucrează persoane care sunt soţ şi soţie.

MAE precizează astfel că toate persoanele care se află la post ca angajaţi ai MAE şi sunt soţ şi soţie au fost trimise în misiune cu respectarea legislaţiei interne şi în conformitate cu practica diplomatică internaţională. Potrivit MAE, "personianele respective sunt fie diplomaţi de carieră cu contracte pe durată nedeterminată, fie personal tehnico-admistrativ".

"Înaintea plecării la post, toţi aceşti angajaţi - diplomaţi de carieră sau personal tehnico-administrativ - au fost declaraţi admişi la posturile respective în urma concursurilor care au avut loc înainte de trimiterea în misiune", se arată în comunicatul MAE.

"Ca politică de resurse umane, este încurajată participarea la concurs şi plecarea la post în tandem a angajaţilor MAE soţ-soţie, în condiţiile îndeplinirii cerinţelor posturilor respective şi promovării concursului, din raţiuni financiare. Spre exemplu, cheltuielile cu cazarea, cu indemnizaţiile soţilor/soţiilor şi copiilor sunt mai mici dacă pleacă în misiune pe două posturi angajaţi soţ-soţie, decât dacă ar pleca angajaţi diferiţi, fiecare cu familia lui", precizează MAE.

Pe internet au circulat, începând de miercuri, liste ale familiilor plecate la post împreună. Este vorba despre persoane care ocupă funcţii de importanţă diferită în ierarhia ambasadelor.

Printre numele menţionate figurează două familii plecate la post la Ambasada României din SUA - ambasadorul Adrian Vieriţa şi Codrina Vieriţa, ministru consilier la secţia politică, precum şi Cristian şi Cristina Gagynsky, ministru-consilier, respectiv consilier la ambasadă.

În Australia, ambasadorul Mihai Ştefan Stuparu şi Cristina Stuparu, consilier. La aceeaşi ambasadă membri ai aceleiaşi familii sunt secretara şi şoferul.

La Ambasada României la Bruxelles, sunt menţionaţi Mircea Simion, consilier diplomatic la secţia politică, şi Teodora Simion, secretar II.

Mesajul care a circulat pe Internet atrăgea atenţia că tot la Bruxelles, la centrul român de informare, fosta directoare, care în prezent se ocupă de PR, este Carmen Ducaru, soţia lui Sorin Ducaru, ambasadorul României la NATO.

La Ambasada României de la Ottawa, potrivit listei care a circulat pe Internet, o familie ar fi formată din Maria Păunică, asistenta ambasadorului şi Victor Păunică, şeful serviciului administrativ.

La Ambasada de la Beijing, lista menţiona familia Isticioaia Budura formată din Viorel Isticioaia Budura, ambasador şi Tatiana Isticioaia Budura, consilier diplomatic.

Lista faţă de care MAE a făcut precizări mai menţionează familia Hriţuleac de la Consulatul României la Salonic, în Grecia, formată din consulul general Dumitru Hriţuleac, şi soţia sa, consulul Luminiţa Sanda Hriţuleac.

La Ambasada de la New Delhi, lista menţiona numele familiei Epure formată din Valerica Epure, ambasador, şi Cristian Epure, consilier.

În Israel, lista menţionează familia formată din ambasadorul Edward Iosiper şi consilierul diplomatic de la Secţia Politică a ambasadei, Tatiana Iosiper. Sunt de asemenea menţionate alte două familii care fie au grad diplomatic mai mic, fie sunt parte a serviciului administrativ.

Lista cu familii în legătură cu care MAE face precizări îi menţionează pe ambasadorul Răzvan Rusu, de la Roma, şi pe Livia Alexandrina Rusu, consilier diplomatic la secţia politică.

Este de asemenea menţionată familia Cristea, formată din Marius Cristian Cristea, secretar III la Biroul de promovare comercială şi Anita Cristea, ataşat pentru probleme de muncă.

La Ambasada de la Moscova este menţionată familia Ciobanu, format din Daniel Ciobanu, adjunct al şefului de misiune, şi Luminiţa Ciobanu, secretar III la Departamentul Politic.

La Consulatul României la Odessa, Ucraina, este menţionată familia Şegău, formată din Marin Şegău, consul, şi Maria Şegău, funcţionar consular.

În Spania este menţionată familia Ligor, formată din ambasadoarea Maria Ligor şi Adrian Ligor, consilier şi şef al secţiei politice. Mai sunt menţionate alte două familii dar ale căror membri au rang mai mic.

De asemenea, lista menţionează o serie de familii la consulatele de la Barcelorna şi Sevilla.

La Ambasada României la Stockholm, este menţionată familia Matache, formată din fostul secretar de stat Răduţa Matache, numită ambasadoare, şi soţul acesteia, Constantin Matache, numit ministru consilier.

Lista citată menţiona şi două familii la ambasada României în Ungaria şi una la Misiunea Permanentă a României la ONU - New York. De asemenea este menţionată, la Reprezentanţa Permanentă pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg, familia Rogoveanu Horia şi Oana, ambii adjuncţi ai reprezentantului permanent.

De asemenea, sunt menţionate familii la Consulatul României la Strasbourg, la Misiunea Permanentă a României pe lângă organizaţiile de la Viena, Consulatul României de la Rio de Janeiro, Consulatul României la Lyon şi trei familii la Consulatul României la Munchen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici