Angajaţii TESA din spitalele Călan, Petrila lucrează la închiderea lor, nu se ştie dacă sunt plătiţi

Douăzeci de salariaţi TESA din spitalele din localităţile hunedorene Călan şi Petrila lucrează la închiderea unităţilor medicale, însă nu se ştie dacă pot fi plătiţi, deoarece planul de redistribuire a personalului nu îi cuprinde şi pe ei, şi nici nu pot intra în şomaj, afirmă şeful DSP Hunedoara.

Urmărește
18 afișări

Cinci angajaţi TESA de la Centrul de Sănătate din Călan şi alţi 15 de la spitalul din Petrila au rămas să lucreze la închiderea celor două unităţi medicale, care figurează pe lista spitalelor ce ar trebui să fie transformate în cămine de bătrâni, însă nu se ştie dacă pot fi plătiţi, deoarece planul de redistribuire a personalului nu îi cuprinde şi pe ei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, niciun act normativ dat de Ministerul Sănătăţii nu face referire la situaţia acestor angajaţi.

Directorul executiv al DSP Hunedoara, Dumitra Ştefan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, dacă s-ar fi accesat fondurile pentru transformarea acestor unităţi în cămine de bătrâni, situaţia ar fi fost rezolvată.

"În programul de finanţare erau cuprinse şi fondurile pentru salarii, astfel încât personalul TESA putea rămâne angajat. Dar pentru că autorităţile locale nu au dorit transformarea, acestea şi-au asumat răspunderea pentru angajaţii respectivi. Aceştia lucrează încă, pentru că sunt o mulţime de situaţii de întocmit pentru închiderea unităţilor, dar nu se ştie cum şi dacă vor putea fi plătiţi", a declarat Dumitra Ştefan.

Potrivit conducerii DSP Hunedoara, angajaţii TESA urmau să primească preavizele în 31 martie.

"Astăzi nu mai are cine să le acorde preavizul. Fără acest act nu pot intra în şomaj, iar desfacerea contractului de muncă cu acordul părţilor nu implică acordarea indemnizaţiei de şomer. Spitalul din Petrila nu s-a desfiinţat din punct de vedere juridic, dar şi-a pierdut obiectul muncii. Cele două unităţi medicale din judeţ care au fost declarate neeligibile de comisia stabilită de Ministerul Sănătăţii sunt neeligibile din toate punctele de vedere", a adăugat Dumitra Ştefan.

Potrivit acesteia, redistribuirea personalului medical şi auxiliar din cele două unităţi medicale este finalizată.

Astfel, de la Centrul de Sănătate din Călan au fost redistribuite 18 persoane. Cei patru medici au fost redistribuiţi la Deva şi Haţeg, managerul unităţii la Hunedoara, iar opt cadre medicale, la Deva şi Hunedoara. Personalul medical auxialiar a ajuns în spitalele din Deva şi Hunedoara, iar unul dintre medicii rezidenţi a cerut transferarea la un spital din afara judeţului.

La Petrila, trei medici rezidenţi nu au depus cereri de redistribuire, iar alţi trei au cerut transferarea la spitale din Slatina, Zalău şi Vâlcea. Restul personalului a fost preluat de Spitalul din Petroşani - 56 de angajaţi şi Vulcan - nouă angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici