Angajaţii Uzinelor Sodice Govora au intrat în grevă generală. 58 de salariaţi sunt în greva foamei

Angajaţii de la Uzinele Sodice Govora au intrat, joi, în grevă generală, după ce negocierile dintre patronat şi sindicat au eşuat, iar celor 47 de salariaţi care se aflau în greva foamei şi s-au alăturat alţi 11.

Urmărește
309 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Uzinelor Sodice Govora au intrat în grevă generală. 58 de salariaţi sunt în greva foamei

Angajaţii Uzinelor Sodice Govora au intrat în grevă generală. 58 de salariaţi sunt în greva foamei (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului "Sodistul", muncitorii se află în fabrică, dar producţia este oprită, fiind asigurată doar o treime din activitate.

"Au fost şapte sau mai multe ore de negocieri nu am putut ajunge la niciun rezultat cu patronatul, dar ne aşteptam la aşa ceva, după ce negociem cu ei de patru luni şi jumătate şi nu sunt de acord să mărească salariile şi să semnăm contractul colectiv de muncă. Am purtat negocieri pe tema revendicărilor salariaţilor de la USG, respectiv semnarea contractului colectiv de muncă pe 2013, alocarea a 16 la sută din veniturile de exploatare pentru fondul de salarii şi menţinerea numărului de angajaţi existent la începutul acestui an. Am intrat în grevă generală de astăzi (n.r - joi), oamenii sunt în unitate, producţia s-a oprit şi se asigură o treime din activitate, conform legii", a declarat preşedintele Sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu.

El a precizat că în prezent 58 de salariaţi, între care şi el, se află în greva foamei, după ce miercuri seară celor 47 de grevişti ai foamei li s-au alăturat alţi 11.

La negocierile din noaptea de miercuri spre joi dintre patronat şi sindicat a asistat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, care la plecare a fost huiduit de angajaţii aflaţi în greva foamei, dar şi de colegii lor care îi susţin. Aceştia au scandat "Hoţii, hoţii!" şi "Nu plecăm acasă!"

"Am participat la negocieri şi le-am spus reprezentanţilor patronatului de la început şi pe tot parcursul discuţiilor că nu este bine ce se întâmplă şi i-am întrebat «Nu vă e milă de oamenii de afară din greva foamei? Nu vă e milă şi de ceilaţi oameni, de colegii lor, de toţi că suferă?» Răspunsul stă în rezultatul negocierilor", a declarat Ion Cîlea.

Luni, liderul sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu, a intrat în greava foamei, iar marţi au recurs la această formă de protest alţi 30 de angajaţi ai Uzinelor Sodice Govora. Celor 31 de salariaţi aflaţi în greva foamei li s-au alăturat alte 16 persoane, în cursul zilei de miercuri.

Miercuri, unul dintre angajaţii Uzinelor Sodice Govora care se află în greva foamei a fost transportat cu o ambulanţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, iar după ce a primit îngrijiri medicale s-a întors la locul protestului.

Angajaţii Uzinelor Sodice Govora solicită încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pentru anul 2013, "în care ponderea cheltuielilor cu salarizarea personalului să fie de minimum 16% din veniturile de exploatare", menţinerea numărului de locuri de muncă, cu personal angajat existent la 15 februarie 2013, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea acordurilor, a protocoalelor şi a actelor adiţionale încheiate cu sindicatul şi respectarea perioadei concediului de odihnă.

Acţionarul majoritar Uzinelor Sodice Govora este Ciech Varşovia, cu 92,9% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăseşte AVAS, cu 0,68% din titluri. La Uzinele Sodice Govora sunt produse toate tipurile de sare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici