Angelina Jolie, mesager al unei campanii în favoarea refugiaţilor care a fost lansată şi în România

Agenţia ONU pentru Refugiaţi lansează o campanie online prin care invită publicul să reflecteze asupra a ceea ce ar face dacă s-ar confrunta cu situaţii similare celor prin care trec refugiaţii, iniţiativa debutând cu un mesaj prezentat de actriţa americană Angelina Jolie.

Urmărește
167 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie, mesager al unei campanii în favoarea refugiaţilor care a fost lansată şi în România

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Campania "Dilemele Refugiaţilor", lansată în avanpremiera Zilei Mondiale a Refugiatului (20 iunie), se va desfăşura în lunile următoare pe diverse pagini de web şi platforme sociale, potrivit Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Începând de joi, pentru a marca Ziua Mondială a Refugiatului, un anunt umanitar video prezentat de către Angelina Jolie, cu mesajul "Nimeni nu alege să devină refugiat", va fi difuzat de staţii TV din România şi din lume. Mesajul actriţei care este şi trimis special al UNHCR poate fi vizionat şi la adresa de internet http://www.youtube.com/watch?v=wRvIn9A5R30&feature=youtu.be.

De asemenea, vizitatorii site-ului UNHCR şi ai paginii de campanie (www.unhcr.ro-implica-te) pot face cunostinţă cu refugiaţi supravieţuitori, prin intermediul unor poveşti-mărturii video, pot intra într-un joc al întrebărilor despre cum ar reactiona în situaţii tipice refugiaţilor şi pot descărca o nouă aplicaţie pentru SmartPhone, "Viata mea ca refugiat".

Cei interesaţi pot afla, de asemenea, în ce fel pot ajuta refugiaţii din România la învăţarea limbii române, găsirea unei locuinţe sau a unui loc de muncă, mai spun iniţiatorii campaniei.

"Prea frecvent, refugiaţii sunt confundaţi cu migranţii ilegali în discursul public. Uităm, astfel, faptul că refugiaţii au supravieţuit unor situaţii incredibil de periculoase şi că nu au avut de ales atunci când au fost nevoiţi să se refugieze departe de casă", spune Gottfried Koefner, reprezentant regional al UNHCR pentru Europa Centrală.

În ultimii 20 ani, aproximativ 30.000 refugiaţi au primit o formă de protecţie în Europa Centrală (1.005 în România), de la semnarea de către ţările din regiune a Convenţiei de la Geneva din 1951, privind protecţia refugiaţilor. Conform datelor oficiale, 6.500 cereri de azil (dintre care 753 în România) se aflau în proces de evaluare la sfârşitul anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici