- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.12.2019, 14:14)
- Teodor Bobei
Anisie neagă că Orban s-a adresat ei în privinţa unor OUG neanunţate. Vestea bună oferită elevilor în clasa a 7-a despre Evaluarea Naţională
Guvernul a adoptat, vineri, OUG care prevede că elevii care sunt în clasa a 7-a anul acesta vor susţine examenul de Evaluare Naţională în conformitate cu prevederile Legii nr 1/2011. Totodată, OUG mai prevede punerea în practică a evaluării şcolilor doctorale, urmând să fie întocmită metodologia.
Urmărește
514 afișări
Anisie neagă că Orban s-a adresat ei în privinţa unor OUG neanunţate. Vestea bună oferită elevilor în clasa a 7-a despre Evaluarea Naţională
"În şedinţa de Guvern am adoptat o Ordonanţă de Urgenţă de prorogare a unor termene prevăzute de Legea 1 din 2011. Măsura aceasta a fost cauzată de faptul că în tot aceşti ani Guvernele anterioare nu au făcut absolut nimic pentru elevii care sunt acum în clasa a 7-a, în aşa fel încât aceştia să poată susţine examenele naţionale în conformitate cu prevederile Legii 1. Pirn urmare, am luat această decizie de a nu pedepsi pe elevii noştri, ci de a construi lucruri noi în anii următori. Prin proiectul preşedintelui României <România Educată>, se prevede ca începând cu anul şcolar în care programele şcolare vor fi construite transdisciplinar, vom putea să realizăm şi o astfel de evaluare", a declarat ministrul Educaţiei Monica Anisie, vineri, la finalul şedinţei de Guvern.
Ministrul Educaţiei a precizat că elevii care sunt anula cesta în clasa a 7-a vor putea susţine Evaluare Naţională în conformitate cu prevederile Legii 1/2011.
"Prin urmare, vestea bună pentru părinţi şi pentru elevi este faptul că în anul şcolar următor, cei care sunt în clasa a 7-a acum, vor susţine evaluarea naţională aşa cum este ea anul acesta. De asemenea, în prevederile ordonanţei se prorogă termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale. Aşa cum bine ştiţi dacă intervenţia Guvernului nu ar fi fost realizată acum, începând cu data de 1 ianuarie şcolile doctorale îşi pierdeau acreditarea", a mai spus Anisie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Trump l-a graţiat pe creatorul unei platforme de pe Dark Web. Acesta era condamnat pe viaţă
Totodată, Monica Anisie a mai precizat că Ordonanţa de Urgenţă prevede şi punerea în practică a evaluării şcolilor doctorale.
"Trebuie să menţionăm faptul că din 2011 nu s-a realizat nimic în ceea ce priveşte evaluarea acestor şcoli doctorale. Trebuie să menţionez că de când am venit la Ministerul Educaţiei şi nu am găsit cadrul metodologic realizat, am pus deja în dezbatere publică metodologia de evaluare a şcolilor doctorale, am constituit grupul de lucru pentru realizarea normelor metodologice şi în curând voi aproba prin ordin de ministru aceste norme de punere în practică a evaluării şcolilor doctorale. Menţionez că este foarte importatn pentru acest Guvern ca integritatea, corectitudinea să fie primordiale. Prin urmare, menţionez faptul că evaluarea şcolilor doctorale se va face având ca principal criteriu etica", a conchis ministrul Educaţiei.
Premierul Ludovic Orbean le-a transmis, vineri, miniştrilor că nu mai acceptă introducerea ordonanţelor de urgenţă pe ordinea de zi a Guvernului dacă proiectele nu sunt discutate anterior cu el. ”Nu mi se pare normal ca, pe nepusă masă, să ne trezim cu ordonanţe despre care habar nu am”, a spus el.
Replica premierului a venit după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie a cerut introducerea pe ordinea de suplimentară a şedinţei a două ordonanţe de urgenţă.
Anisie neagă că Orban s-a adresat ei la începutul şedinţei de Guvern în privinţa unor OUG neanunţate
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a negat vineri că remarca premierului Orban, care le-a spus membrilor Executivului că nu mai acceptă introducerea ordonanţelor de urgenţă pe ordinea de zi a Guvernului dacă proiectele nu sunt discutate anterior cu el, i-ar fi fost adresată ei.
"Nu. Se referea probabil la un alt proiect de act normativ . Acesta a fost adoptat şi prevederiel din acest act normativ sunt asumate şi prin programul de Guvernare. Aceste prevederi sunt şi în programul de Guvernare", a răspuns Monica Anisie, întrebată dacă remarca premierului Orban a făcut referire la ordonanţele propuse de aceasta pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern.
Întrebată dacă motivul reproşului adus de Ludovic Orban este Ordonanţa de Urgenţă privind exceptarea studenţilor Academiei de Informaţii de la înregistrarea în Registrul Matricol Unic, ministrul Educaţiei a evitat răspunsul, iniţiativa fiind preluată de Ionel Dancă, şeful Cancelariei primului-ministru: ”Acest proiect a fost prezentat pe lista suplimentară şi necesită clarificări dar va fi reluat în dezbateri. Sunt chestiuni urgente pecare miniştrii în şedinţa de Guvern le supun dezbaterii, unele se clarifică şi sunt acceptate şi adoptate, altele necesită în continuare analiză"
Premierul Ludovic Orban le-a transmis, vineri, miniştrilor că nu mai acceptă introducerea ordonanţelor de urgenţă pe ordinea de zi a Guvernului dacă proiectele nu sunt discutate anterior cu el. ”Nu mi se pare normal ca, pe nepusă masă, să ne trezim cu ordonanţe despre care habar nu am”, a spus el.
Replica premierului a venit după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie a cerut introducerea pe ordinea de suplimentară a şedinţei a două ordonanţe de urgenţă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe