- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANM a cerut blocarea medicamentelor cu conţinut de Sibutramină
Agenţia Medicamentului a "dictat" blocarea Sibutraminei din 22 ianuarie la toate depozitele şi lanţuri de distribuţie şi a solicitat Deţinătorilor Autorizaţiilor de Punere pe Piaţă (DAPP) a pastilelor cu acest conţinut să informeze agenţia referitor la blocarea efectivă până la sfârşitul săptămânii.
ANM a cerut blocarea medicamentelor cu conţinut de Sibutramină (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit oficialilor Agenţiei Naţionale a Medicamentelui (ANM), termenul pentru transmiterea acestor date nu a expirat. Trebuie ţinut cont că deţinătorii autorităţiilor de punere pe piaţă trebuie să centralizeze datele din teritoriu de la zeci de depozite şi mii de farmacii, operaţiune de mare amploare.
Cel mai important aspect îl constituie blocarea raportată de toţi DAPP, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai ANM.
În România, există cinci companii deţinătoare a autorizaţiei de punere pe piaţă a medicamentelor cu conţinut de Sibutramină, dar numai trei dintre acestea au comercializat în România produse de acest fel. Este vorba despre Zentiva cu medicamentul Lindaxa, Abbott cu Reductil, Sandoz SRL (parte a companiei Novartis) cu Minimacil. În prezent, ANM aşteaptă datele privind cantităţile de medicamente blocate în depozite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu nu a făcut un pas în spate, a ridicat probleme corecte privind candidatura sa
-
Lasconi afirmă că Ciolacu şi Iohannis se joacă cu democraţia din România: „Antonescu este o marionetă într-un joc pentru păstrarea puterii”
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
Compania Abbott a anunţat deja, într-un comunicat, întreruperea vânzării medicamentului antiobezitate Sibutramină în toate ţările UE, după ce Comitetul pentru Produse Medicale umane de uz uman (CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM) a adoptat, în 20 ianuarie, recomandarea de suspendare a autorizaţiilor de punere pe piaţă a tuturor medicamentelor antiobezitate care conţin Sibutramină.
Potrivit companiei Abbott, Sibutramina rămâne pe piaţă, în afara UE, şi se recomandă folosirea ei conform instrucţiunilor din prospect.
Compania Abbott produce sibutramină cu următoarele denumiri comerciale: Reductil, Meridia, Sibutral, Ectiva şi Raductil.
"Abbott România a blocat toate stocurile de produse existente la nivelul distribuitorilor şi totodată are în vedere finalizarea unui plan de despăgubire care va fi comunicat ulterior. De asemenea, a instituit help-line pentru cei care au întrebări referitoare la acest subiect", potrivit informaţiilor anunţate de companie.
Atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat în data de 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, a anunţat, joi, Comitetul Olimpic Italian (CONI).
Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.