ANOFM lansează un program de educare a şomerilor care nu şi-au finalizat şcoala primară

Preşedintele ANOFM , Rodica Andronescu, a declarat, vineri, că agenţia va semna, împreună cu Ministerul Educaţiei, un protocol de colaborare care presupune educarea şomerilor care nu şi-au finalizat şcoala primară, precizând că au fost identificate sute de astfel de cazuri.

Urmărește
289 afișări
Imaginea articolului ANOFM lansează un program de educare a şomerilor care nu şi-au finalizat şcoala primară

ANOFM vrea să lanseze un program de educare a şomerilor care nu şi-au finalizat şcoala primară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rodica Andronescu a declarat, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că ANOFM a identificat numeroase persoane în evidenţele agenţiilor de şomaj care nu au un loc de muncă şi care nu şi-au finalizat cursurile şcolii primare.

Ea a spus că ANOFM şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului vor încheia un parteneriat care să faciliteze dobândirea de către aceste persoane a certificatului de absolvire a învăţământului primar.

"MECT şi ANOFM construiesc împreună creşterea şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Concret, am identificat la nivelul ANOFM persoane înregistrate în căutarea unui loc de muncă, dar care nu au absolvit educaţia de bază, nu au absolvit ciclul primar. Împreună cu Ministerul Educaţiei încheiem un parteneriat prin care cele două instituţii să faciliteze acestor persoane dobândirea certificatului de absolvire a învăţământului primar prin programul «A doua şansă»", a spus Andronescu.

Întrebată câte persoane care nu au educaţia de bază au fost găsite în evidenţele ANOFM, Rodica Andronescu a spus că până acum sunt de ordinul sutelor.

"De ordinul sutelor în clipa aceasta, dar noi continuăm să-i înregistrăm. Nu dorim să rezolvăm o situaţie de moment, dorim pe termen lung ca aceste persoane, care din motive obiective nu au putut să-şi termine educaţia de bază, să fie cuprinse în formare şi să dobândească aceste competenţe. În felul acesta vor putea să se şi califice ulterior fie prin legea uceniciei, fie printr-o formă de şcoală profesională, deci vor putea să dobândească o calificare şi să fie persoane active pe piaţa muncii", a afirmat Andronescu.

Ea a adăugat că această pregătire se va face fie în centrele locale sau regionale de formare ale ANOFM, fie în instituţii de învăţământ în funcţie de locul în care persoanele care sunt în această situaţie, viitori beneficiari ai programului "A doua şansă", îşi au domiciliul.

Potrivit preşedintelui ANOFM, parteneriatul pe care agenţia vrea să îl încheie cu MECT vizează şi zona universitară astfel încât studenţii de la secţiile de asistenţă socială să poată face practica în structurile din ţară ale agenţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici