- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.07.2015, 18:34)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANPC: 45 de persoane au plătit câte 2.000 euro pentru sejururi în Tenerife de care nu au beneficiat
Un număr de 45 de persoane au reclamat la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) - Comisariatul Timiş faptul că au contractat pachete turistice de aproximativ 2.000 de euro în Tenerife de la o agenţie din Jimbolia, fără a mai beneficia de aceste servicii.
Urmărește
214 afișări
ANPC: 45 de persoane au plătit câte 2.000 euro pentru sejururi în Tenerife de care nu au beneficiat (Imagine: HEPTA)
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş a înregistrat 45 de reclamaţii privind serviciile oferite de o agenţie care vinde pachete turistice în Tenerife, potrivit ANPC.
Reclamanţii, din toată ţara, au încheiat online contracte cu agenţia, valoarea fiecărui pachet fiind de aproximativ 2.000 de euro.
Ulterior, cei care au contractat pachete au fost informaţi că zborurile le sunt anulate şi nu au mai putut contacta agenţia de turism şi, în unele cazuri, nici operatorul de zbor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
CJPC Timiş a transmis o invitaţie agenţiei prin care a fost solicitată dovada achitării charter-ului, aceasta neputând fi prezentată. Mai mult, agenţia a solicitat companiei aeriene anularea a nouă dintre cele 15 zboruri contractate.
Dacă se face dovada achitării charter-ului către compania aeriană atunci reclamaţiile vor fi redirecţionate redirecţiona către Centrul European al Consumatorilor ECC Net. În caz contrar, ele vor fi redirecţionate către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş.
"ANPC a făcut demersuri solicitând informaţii edificatoare. Vrem să vedem a cui este vina, a operatorului din turism sau a companiei aeriene. Controlul este în plină desfăşurare, iar după finalizare, în funcţie de stabilirea vinovatului ne vom îndrepta ori către Poliţie prin Serviciul de Investigare a Fraudelor, ori către Centrul European al Consumatorilor ECC Net. Sancţiunile vor fi maxime şi întreprindem demersuri pentru a ajuta consumatorii fie de a-şi face vacanţa aşa cum au plănuit, fie de a-şi recupera banii", spune preşedintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.
ANPC îi sfătuieşte pe consumatorii care contractează servicii turistice să verifice dacă agenţia are poliţă de asigurare în caz de insolvenţă, să consulte cu atenţie contractul, în special datele legate de unitatea de cazare şi categorisirea acesteia, detalii legate de mese, mijloace de transport, cuantum avans şi alte termene de plata, să verifice oferta agenţiei, atât online, cât şi în cataloage, şi dacă aceasta corespunde cu realitatea.
Totodată consumatorii ar trebui să fie atenţi în cazul unui preţ suspect de mic.
Ei ar trebui să se asigure că agenţia a întocmit toate documentele legate de achiziţionarea unui serviciu (voucher-ul în cazul serviciilor turistice, biletul de transport în cazul serviciilor de transport, asigurare pentru pachetele de servicii turistice, factură, chitanţă sau foaie de vărsământ de la bancă sau extras de cont) din care să rezulte că sunt beneficiarii serviciului respectiv.
În situaţia în care, la momentul achiziţionării serviciilor, agenţia nu îşi asumă responsabilitatea scrisă (asigurare storno, precontract) asupra imposibilităţii din partea consumatorului de a mai beneficia de serviciul respectiv (pentru un motiv personal întemeiat justificat în baza unui document), consumatorul se poate adresa printr-o reclamaţie scrisă în primul rând către agenţia de turism de la care a achiziţionat serviciul. Dacă problema nu se remediază se poate adresa ANPC sau CJPC.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe