- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.05.2023, 20:28)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANPC a închis firme care activează în parcurile din Capitală: mizerie şi balansoare ruginite
„Bâlciul din parcuri şi perpetuarea unui talcioc jenant trebuie să se încheie”, spune Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, după controalele făcute de comisarii ANPC la firmele care activează în parcurile din Capitală.
Urmărește
299 afișări
ANPC a închis firme care activează în parcurile din Capitală: mizerie şi balansoare ruginite
Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat 16 acţiuni de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale în domeniu la societăţile comerciale care activează în Parcurile Orăşelul Copiilor, Cişmigiu, Tei şi Herăstrău, din Capitală.
Pentru neregulile constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat, doar până în acest moment, amenzi în valoare de 52.000 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme în valoare totală de circa 10.000 lei şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 6 operatori economici.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Bâlciul din parcuri şi perpetuarea unui talcioc jenant trebuie să se încheie”, spune Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Principalele abateri constatate au fost: lipsa afişării informaţiilor referitoare la gramajele produselor vândute şi a ingredientelor care pot provoca intoleranţe sau alergii nu sunt evidenţiate distinct fără de restul ingredientelor, folosirea unor materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare, nerespectarea condiţiilor de depozitare impuse de producător pentru produsele alimentare (paviment neigienizat, pereţi cu urme de igrasie etc.), comercializarea unor jucării periculoase fără menţionarea lotului, seriei sau altui element de identificare, comercializarea unor jucării neconforme, fără informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi instrucţiuni de utilizare, fără marcaj CE, lipsa menţionării preţului pentru produsele aflate la comercializare, utilizarea unor agregate de preparare şi frigorifice neigienizate, cu chedere rupte, depuneri de materii prime, praf. De asemenea, era schimbată starea termică a produselor alimentare, erau utilizate materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau cu modificări organoleptice (mucegai, deprecieri) sau se foloseau ustensile şi vase neigienizate, neprofesionale, cu resturi alimentare şi grad avansat de uzură şi a unor coşuri de gunoi fără capac. Totodată, erau depozitate băuturi direct pe paviment, au fost găsite spaţii de depozitare a bunurilor personale ce intervinea în fluxul tehnologic al unităţii sau cântare utilizate fără verificare meteologică sau a unor aparate de măsură neomologate ori se utilizau produse pe bază de grăsimi vegetale, în locul celor menţionate în meniu.
Deficienţele constatate la locurile de joacă sau agrement au constat în paviment deteriorat cu zone denivelate şi bucăţi lipsă de tartan, folosirea unor tobogane cu şezut metalic, folosirea unor balansoare cu lanţuri metalice fără protecţii şi cu zone ruginite, lipsa panourilor de informare cu privire la utilizarea zonelor respective sau sau existenţa unui mobilier uzat excesiv cu urme de rupturi, spărturi, cu aşchii ori existenţa unor echipamente de fitness cu urme de uzură excesivă, decolorări şi exfolieri ale vopselii, cu capace de protecţie sparte şi zone ruginite sau închirierea unor biciclete cu faruri lipsă sau desfăcute, cu vopsea exfoliată. De asemenea, lipsea verificarea conformităţii bicicletelor oferite spre închiriere astfel încât să reiasă că nu pun în pericol siguranţă consumatorilor.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe