ANPC cere întâlniri pentru stabilirea competenţelor în cazul "Spiru Haret"

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor cere întâlniri Ministerului Educaţiei, Agenţiei de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior şi Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare pentru a-şi stabili competenţele în cazul diplomelor "Spiru Haret".

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului ANPC cere întâlniri pentru stabilirea competenţelor în cazul "Spiru Haret"

ANPC cere întâlniri pentru stabilirea competenţelor în cazul "Spiru Haret" (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, în urma şedinţei Autorităţii, Autoritatea a trimis adrese către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) solicitându-le reprezenţilor acestor instituţii întâlniri urgente pentru a analiza situaţia diplomelor de la Universitatea "Spiru Haret" şi pentru a decide măsurile legale pe care le poate aplica ANPC.

"În urma acestor întâlniri, care sper sa aibă loc cât mai curând, vom stabili competenţele legale ale Autorităţii", a precizat Pandelică.

Conducerea Universităţii "Spiru Haret" a anunţat, luni, că a dat în judecată Ministerul Educaţiei şi Guvernul pentru promovarea HG 749/2009 care elimină instituţia de pe lista celor acreditate sau care pot funcţiona provizoriu şi care interzice organizarea admiterii în anul universitar 2009-2010.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, joi, că diplomele eliberate de Universitatea "Spiru Haret" şi alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate sunt nule, dar pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de selecţie, care va putea fi susţinut într-un interval de cinci ani.

Absolvenţii programelor de studii şi de la formele de învăţământ neautorizate vor putea să-şi valideze diplomele într-o perioadă de cinci ani, dacă promovează un examen de selecţie şi dacă susţin şi promovează examenul de licenţă într-o universitate cu programul de studii acreditat şi evaluat cu calificativul "grad ridicat de încredere".

Această procedură va fi cuprinsă într-o ordonanţă de Guvernului, iar lista universităţilor la care se va putea susţine acest examen de validare va fi făcută publică de MECI odată cu actul normativ.

Ministrul Educaţiei declara, vineri seară, la Iaşi, că va prezenta proiectul de ordonanţă privind Universitatea "Spiru Haret" în şedinţa Biroului Permanent al PSD din această săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici