ANPC controlează piaţa rechizitelor şi uniformelor şcolare

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) derulează, în perioada premergătoare începutului noului an şcolar, o serie de acţiuni de verificare a modului în care este respectată legislaţia în domeniu, la comercializarea rechizitelor şi uniformelor şcolare, la nivelul întregii ţări.

Urmărește
82 afișări
Imaginea articolului ANPC controlează piaţa rechizitelor şi uniformelor şcolare

ANPC controlează piaţa rechizitelor şi uniformelor şcolare

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) derulează, în perioada premergătoare începutului noului an şcolar, o serie de acţiuni de verificare a modului în care este respectată legislaţia în domeniu, la comercializarea rechizitelor şi uniformelor şcolare, la nivelul întregii ţări, pentru a supraveghea piaţa de profil, în cel mai aglomerat moment al său din an, potrivit unui comunicat de presă.

„Este foarte important pentru toţi consumatorii, mai ales pentru părinţii, care în această perioadă achiziţionează rechizite sau uniforme şcolare pentru copii, să fie foarte atenţi la caracteristicile şi etichetele acestora, şi să facă aceste cumpărături din magazine autorizate şi raioane specializate pentru a evita achiziţionarea unor produse care ar putea să pună în pericol sănătatea copiilor. Uneori un preţ exagerat de mic poate ascunde anumite probleme legate de calitatea produselor, acestea putând fi contrafăcute, spune Sebastian Hotca, preşedintele interimar al ANPC.

Instituţia transmite că părinţii trebuie spă fie atenţi la achiziţionarea rechizitelor, uniformelor şcolare şi a altor produse textile necesare şcolarilor.

În urma acţiunilor de control desfăşurate în anii trecuţi, comisarii ANPC au identificat la comercializare produse neconforme, printre care rechizite (carioci, pixuri, radiere) fără traducerea în limba română a elementelor de caracterizare, - uniforme şcolare fără etichete de produs care să conţină principalele elemente de identificare şi caracterizare (lipsa compoziţie fibroasă şi instrucţiuni de întreţinere), ghiozdane şcolare fără etichete care să conţină principalele elemente de identificare şi caracterizare, seturi de markere colorate având data durabilităţii minimale depăşită, acuarele fără documente de calitate, blocuri de desen la care s-a constatat că nu respectau condiţiile declarate în sensul că pe copertă se declara că au 20 file de A4 iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că produsul conţinea 10 file/A4 albe si 1 fila roz, caiete de matematică la care s-a constatat că nu respectau condiţiile declarate, în sensul ca pe copertă se declara că au 96 file de A4 iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat ca produsul conţinea 85 file/A4.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici