- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANPC: Nu există NICIO dovadă că virusul s-ar transmite de pe ambalaje alimentelor, la om. Totodată, nu există risc real de infectare prin alimente
- Nu există risc real de infectare cu noul coronavirus prin alimente, susţine directorul ANPC
- Totodată, nu există nicio dovadă că virusul s-ar transmite de pe ambalaje alimentelor, la om
ANPC: Nu există NICIO dovadă că virusul s-ar transmite de pe ambalaje alimentelor, la om. Totodată, nu există risc real de infectare prin alimente
Nu există risc real de infectare cu noul coronavirus prin alimente şi nici de la ambalajele alimentelor, spune directorul ANPC, Paul Anghel. Acesta îi linişteşte pe cumpărători: coronavirusul nu se poate multiplica în alimente, ci are nevoie de un animal sau de o gazdă umană pentru a se multiplica.
Potrivit lui Paul Anghel, nu există risc real de infectare prin alimente: „din comunicarile transmise de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) rezultă că nu există niciun raport sau alte evidenţe de transmitere a bolii COVID -19 prin consumul de alimente. Coronavirusurile nu se pot multiplica în alimente, ele au nevoie de un animal sau de o gazdă umană pentru a se multiplica. Nu există informaţii privind prezenţa în aliment a virusului, supravieţuirea acestuia în aliment şi riscul de infectare a oamenilor”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Directorul general al ANPC scrie, de asemenea, că nu există risc real de contaminare din ambalajele alimentare.
„Deşi studiile recente arată că virusul SARS-CoV-2 persistă până la 24 de ore pe carton şi până la câteva zile pe suprafeţe mai dure (oţel, plastic) nu există nicio dovadă că ambajele contaminate transmit infecţia”, susţine Paul Anghel.
Totodată, potrivit acestuia, există reguli implementate de igienă şi bune practici: „operatorii din domeniul alimentar au deja reglementate, implementate şi verificate regulile de igienă, acestea având ca scop evitarea contaminării alimentelor cu agenţi patogeni, inclusiv cu cei responsabili de COVID -19”, dar şi măsuri sociale suplimentare în contextul COVID-19. Cu toate acestea, în magazine trebuie păstrată distanţarea fizică, trebuie evitate contactele externe şi respectate măsurile suplimentare de igienă.
În magazine, clienţii trebuie să aibă la dispoziţie dezinfectanţi sau şerveţele de unică folosinţă, trebuie să fie informaţi corect şi corespunzător privind regulile de igienă, coşurile de cumpărături, cântarele şi mânerele trebuie curăţate des, iar produsele de panificaţie trebuie plasate în vitrine din plexiglas.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20