ANPC: Scaune şi centuri de siguranţă deteriorate în parcul de agrement din Mamaia

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au găsit scaune şi centuri de siguranţă deteriorate în zona echipamentelor de agrement din Satul de Vacanţă din Mamaia.

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului ANPC: Scaune şi centuri de siguranţă deteriorate în parcul de agrement din Mamaia

ANPC: Scaune şi centuri de siguranţă deteriorate în parcul de agrement din Mamaia

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Comandamentul Litoral a desfăşurat o serie de acţiuni de control în Satul de Vacanţă Mamaia, unde au fost verificaţi 11 operatori economici, pe diferite segmente de activitate: prestări servicii de agrement, comercializare de bunuri nealimentare, jucării, articole de plajă, ochelari, textile.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 amenzi contravenţionale în valoare de 53.000 de lei, au fost date două avertismente şi a fost dispusă oprirea definitivă de la utilizare/comercializare a produselor neconforme.

„Recomand consumatorilor, mai ales părinţilor, să fie foarte atenţi, atunci când achiziţionează jucării, suveniruri şi alte obiecte, dar şi servicii diverse. Vacanţa trebuie să fie un prilej de bucurie şi să nu se transforme în adevărate drame sau tragedii, din cauza acestor lucruri care pot pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa lor sau a copiilor lor”, a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC.

Printre deficienţele constatate în zona comercială se numără vânzarea unor jucării periculoase care puteau pune în pericol viaţa şi sănătatea copiilor, notificate pe sistemul european de alertă pentru produse nealimentare, RAPEX, lipsa marcajului de conformitate de pe etichetele jucăriilor, vânzarea unor produse textile cu deficienţe de informare, pe etichete, cu privire la compoziţia fibroasă sau vânzarea unor produse cu potenţial periculos prin înţepare (de tip briceag), prin afectarea vederii (de tip lasere), prin aplicare pe epidermă (de tip tatuaje).

În zona echipamentelor de agrement, inspectorii au constatat folosirea unor echipamente cu scaune deteriorate, prin exfoliere şi rupturi, lipsa ori folosirea unor centuri de siguranţă deteriorate şi folosirea unor instalaţii electrice de semnalizare deteriorate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici