Au fost vizate firmele care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare şi Pentru Siguranţa Alimentelor.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite. Au mai fost controlate prezanţa dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 108 amenzi în valoare de 551.500 de lei.
Pe primul loc în topul amenzilor a fost judeţul Dâmboviţa, unde valoarea amenzilor a fost de 105.200 de lei. La polul opus s-au situat oraşele Botoşani şi Brăila, unde s-au înregistrat amenzi de 1.200 de lei.