- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANSVSA: Toxiinfecţia alimentară determinată de toxina botulinică nu a fost produsă de peşte
Cele şase persoane din judeţul Argeş, diagnosticate cu botulism, nu s-au îmbolnăvit din cauza consumului de peşte din conservă, rezultatul analizelor de laborator arătând că ar fi vorba despre alimente de origine animală sau vegetală conservate, informează ANSVSA.
ANSVSA: Toxiinfecţia alimentară determinată de toxina botulinică nu a fost produsă de peşte
Potrivit unui comunicat de miercuri, buletinul de analiză eliberat de către Institutul Cantacuzino evidenţiază faptul că cele şase persoane din judeţul Argeş diagnosticate cu botulism nu s-au îmbolnăvit din cauza consumului de peşte din conservă. Rezultatul investigaţiilor de laborator confirmă faptul că în acest episod, tipul de toxină botulinică identificat din serul pacienţilor a fost cel de tip B.
Tipurile A şi B sunt la originea îmbolnăvirilor care au drept cauză consumul de alimente de origine animală (carne la borcan, cârnaţi, şuncă, etc.) sau vegetală (fructe, legume proaspete sau sub formă de conserve, semiconserve şi conserve preparate în casă).
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
Judecătorii din Franţa dau verdicte în procesul istoric de viol al lui Gisèle Pelicot
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
Tipul E este sursa îmbolnăvirilor cauzate de consumul de produse de origine acvatică, inclusiv peşte conservat (prin marinare, afumare, etc).
ANSVSA aşteaptă, miercuri, rezultatele celorlalte investigaţii cerute de preşedintele instituţiei pentru a dispune, în baza unor date certe, măsurile legale privind produsele sechestrate, se mai precizează în comunicatul instituţiei. De asemenea, Autoritatea a cerut structurilor din subordine extinderea ariei verificărilor şi pentru alte loturi de produse de acelaşi tip în scopul prevenirii apariţiei unor asemenea situaţii tragice.
Preşedintele ANSVSA Marian Zlotea a solicitat Ministerului Sănătăţii demararea unor investigaţii privitoare la modul în care ASP Argeş a realizat ancheta epidemiologică.
"Este inadmisibil ca pacientul să fie internat la Spitalul Judeţean Argeş şi, timp de şapte zile sa fie tratat pentru o cu totul altă afecţiune decât cea de care suferea. Cu o anchetă epidemiologică corectă, un diagnostic rapid şi corect, am fi luat mult mai repede măsurile care ţin de competenţa noastră", a declarat preşedintele ANSVSA.
Un adolescent de 14 ani din comuna argeşeană Stâlpeni şi mama sa sunt suspecţi de botulism, fiind trimişi, miercuri, de la Spitalul Judeţean din Piteşti la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, unde au fost spitalizaţi alţi şase bolnavi, unul dintre aceştia murind.
Citeşte şi:
A murit după ce a mâncat o conservă de peşte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO