- Home
- Social
- (23.03.2021, 12:51)
- Mara Raducanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonia Pup, fost preşedinte al Consiliului Elevilor: ”Vom ajunge să fim o naţiune dezvoltată când vom pune pe aceeaşi treaptă dreptul de a umple burţile cu dreptul de a ne umple creierele”
- Antonia Pup: ,,Cea mai mare armă pe care un cetăţean o are este să îşi cunoască drepturile!.”
- Antonia Pup: ,,Mi-aş dori ca problemele să fie puse pe tapet şi să nu mai aud cum politicienii dau vina pe sistem. Politicienii care guvernează pe facebook, care fac dezbateri despre sistemul de educaţie pe facebook…”
- Antonia Pup: ,,Aş evalua toţi elevii din România, pentru a avea o imagine reală asupra acestei generaţii despre care nu mai ştii nimic pentru că, de un an, totul s-a făcut după ureche.”
Urmărește
468 afișări
Antonia Pup, fost preşedinte al Consiliului Elevilor: ”Vom ajunge să fim o naţiune dezvoltată când vom pune pe aceeaşi treaptă dreptul de a umple burţile cu dreptul de a ne umple creierele”
Antonia Pup, fost preşedinte al Consiliului Elevilor, actualmente coordonator Advocacy la Societatea Academică din România – a declarat în emisiunea ,,Ochii pe mine!,” de la Aleph News că generaţia actuală este marea perdantă şi cea care plăteşte pentru hibele şi metehnele din învăţământul românesc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Antonia Pup susţine că o resetare a întregii şcoli româneşti – cu toatre cărţile pe faţă, de la profesor până la elevi – este singura soluţie de a face şcoală pe bune, chiar şi în era Covid-19.
Invitata lui Vlad Craioveanu se declară indignată de faptul că examenele nu se pot susţine – din cauză de carantinare, de restricţii etc – în schimb supermarketurile sunt pline. Concluzia nu este una prea optimistă pentru actuala generaţie de elevi.
Reamintim că luni (n.r. 22 martie 2021) peste 110.000 de elevi au participat la simularea probei scrise la română la bacalaureat. Nu au putut participa elevii din 78 de unităţi de învăţământ liceal aflate în zone roşii.
Antonia Pup: ,,Dacă poţi să mergi la supermarket, de ce nu poţi să mergi să susţii un examen?”
”Elevii au fost marii perdanţi din acest exerciţiu care a fost simularea Examenului Naţional de Evaluare Naţională, respectiv de bacalaureat. În Timişoara, nu s-au organizat aceste simulări pentru ca suntem o localitate carantinată. Eu îmi pun întrebarea dacă poţi să mergi la supermarket, de ce nu poţi să mergi să susţii un examen care, până la urmă îţi va dicta viitorul tău cetăţean implicat în comunitate? Pur şi simplu nu pot să înţeleg. Vom ajunge să fim o naţiune dezvoltată şi o să ţinem pas cu provocările momentului când vom pune pe aceeaşi treaptă dreptul de a umple burţile, să mergem la restaurant sa mergem la supermarket şi să golim toate rafturile, cu dreptul de a ne umple creierele.”
Antonia Pup: ,,Ce aş mai face ar fi să evaluez toţi elevii din România
,,În ceea ce priveşte Evaluarea Naţională, cred că ar trebui să se revină la forma iniţială a legii Educaţiei Naţionale. Ne plângem că nu se evaluează transdisciplinar. Iarăşi un termen pe care prea multa lume îl foloseşte şi prea puţini îl înţeleg, sunt convinsă. În Legea Educaţiei Naţionale scrie foarte clar la ce probe se susţine examenul de evaluare. (…) Ce aş mai face ar fi să evaluez toţi elevii din România, apoi să public transparent aceste rezultate pentru a avea o imagine reală asupra acestei generaţii de elevi despre care nu mai stii nimic pentru că, de un an, totul s-a făcut după ureche.(…) Lucrurile au luat o întorsătură defavorabilă, pentru că nu am avut acest control asupra calităţii sistemului de învăţământ. Aş face aceasta evaluare la toate disciplinele. Din punctul meu de vedere, trebuia să fie făcută din prima zi în care elevii s-au intors în bănci.”Antonia Pup: ,,Ar trebui să spunem ce are de făcut fiecare actor din sistemul de învăţământ!”
Antonia Pup a mai declarat că discuţiile făcute de dragul discuţiilor nu au niciun rost şi nicio finalitate. Dimpotrivă, aceasta a explicat că problemele din învăţământul românesc ar trebui tranşate franc – însă nu de către politicieni, în dezbateri pe facebook – ci de către elevi şi profesori, principali pioni ai şcolii.
”Mi-aş dori ca problemele să fie puse pe tapet şi, aş vrea să nu mai aud, cum politicienii dau vina pe sistem. Politicienii care guvernează pe Facebook, care fac dezbateri despre sistemul de educaţie pe Facebook. M-am săturat! Nu mi se pare că ajungem nicaieri cu aceste dezbateri şi că ar trebui, cu adevărat, să spunem fiecare actor din sistemul de învăţământ ce are de făcut. Şi elevii ar trebui să fie constienţi de asta, înainte ca politicianul de la Bucureşti să ia această direcţie.”
A.Pup: ,, Toată lumea, studenţii, elevii, să vorbească despre drepturi”
Antonia Pup a vorbit şi despre cât de important este ca un om să-şi cunoască drepturile şi să lupte pentru ele, atunci când situaţia o impune.
”Este cea mai mare armă pe care un cetăţean o are ca să îşi cunoască drepturile. Dar trebuie să fim constienţi de faptul că, dreptul la învăţat nu există nici în statutul elevului, nici în codul de drepturi şi obligaţii ale studentului din România. Este o obligaţie pe care o avem faţa de noi, în primul rând şi o promisiune”, conchide invitata lui Vlad Craioveanu.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe