- Home
- Social
- (01.01.2021, 21:04)
- Bogdana Gusuleac
Anul 2021 ar putea fi cel mai călduros an, conform meteorologilor
- Cei de la ANM subliniază că începând cu anii '80, fiecare deceniu a fost mai cald decât cel precedent.
- Serviciul meteorologic britanic, Met Office, a estimat că temperatura medie globală a aerului va fi cu aproximativ 0.91-1.15 grade Celsius mai mare în 2021, peste media perioadei preindustriale.
- Pentru anul 2020, temperatura medie globală a aerului a fost stabilită cu aproximativ 1.2 grade peste nivelul perioadei preindustriale.
Urmărește
3193 afișări
Prognoza meteo pentru anul 2021 are la bază factorii esenţiali ai climatului global, dar nu include şi evenimentele imprevizibile care ar putea influenţa drastic, precum erupţiile vulcanice, susţin cei de la ANM.
Experţii susţin că încălzirea globală este de vină pentru creşterea temperaturii medii globale pe 2021. Deşi fenomenul La Niña trebuia să ajute şi să contribuie la o răcire treptată, din cauza încălzirii globale, temperatua medie va fi mult mai ridicată decât în alţi ani, cum ar fi 2011 şi 2000, cand fenomenul La Niña a avut o influenţă majoră.
Expertul climatolog britanic, dr. Doug Smith, a explicat că ”prognoza temperaturii medii globale a aerului pentru 2021 este doar o valoare medie pe toată planeta. Unele regiuni se încălzesc mai repede decât altele”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
Cei de la ANM subliniază că începând cu anii '80, fiecare deceniu a fost mai cald decât cel precedent. Ei se aşteată ca această tendinţă să continue, din cauza nivelurilor record ale gazelor cu efect de seră, care captează căldura din atmosferă. Dioxidul de carbon, în special, rămâne în atmosferă mai multe decenii, ceea ce garantează încălzirea planetei pe termen lung.
Serviciul meteorologic britanic, Met Office, a estimat că temperatura medie globală a aerului va fi cu aproximativ 0.91-1.15 grade Celsius mai mare în 2021, peste media perioadei preindustriale.
Pentru anul 2020, temperatura medie globală a aerului a fost stabilită cu aproximativ 1.2 grade peste nivelul perioadei preindustriale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:36
Îngrijorare globală după ce Trump a blocat ajutoarele externe americane pentru ţările sărace
-
astăzi, 07:35
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: SUA şi UE ar trebui să participe la negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump