Video Anxietate, disconfort şi vinovăţie: Un trio de temut în timpul carantinei. Psihologul Keren Rosner oferă soluţii

  • Un psiholog îţi spune despre comportamentul dezordonat al oamenilor pe timp de epidemie
  • Psiholog: ”A crescut starea de disconfort pentru că pierd timpul, pentru că se îngraşă, pentru că pierd speranţa”
  • Disciplina unui program fix şi motivaţia te ajută să treci peste această perioadă
Urmărește
1212 afișări

Viaţa în carantină a dus la schimbări ale rutinei de zi cu zi pentru sute de milioane de oameni.

„Au rămas blocaţi în anxietate, grijă, în activităţi reduse ca număr şi într-un grad scăzut de solicitare. S-au rezumat la a face mâncare, la a mânca, a sta la televizor sau a butona aleatoriu pe telefon. Le-a crescut starea de disconfort şi au venit suplimentar cu sentimente de vinovăţie pentru că pierd timpul, pentru că se îngraşă, pentru că pierd speranţa şi motivaţia.Tendinţa persoanelor descurajate este de a rămâne dezordonate, delăsătoare, plăcerea momentului este de a rămâne inactivi” spune psihologul Keren Rosner.

Dacă şi tu adormi şi te trezeşti târziu, dacă nu ai după-amieze productive, nu ai motivaţie şi eşti plictisit, află ce trebuie să schimbi.

„Programul disciplinat, activarea motivaţiei de a face lucruri, este soluţia pentru a trece cu bine această perioadă a izolării. Leneveala nu face decât să adâncească gândurile pesimiste şi nemuţumirea. Desigur, nu este uşor să-ţi găseşti un ritm adecvat şi consumul psihic este desigur mai mare. Însă, beneficiul pe care îl dă disciplina unui program o să recompenseze schimbarea. Motivaţia o găsim dacă vrem să folosim această perioadă şi dacă ne pregătim pentru a reveni la normalitate.”

Nu uita cât de importantă este mişcarea, zilnică, în aer liber, timp 20-30 de minute. În plus, trebuie să ţii cont şi de o alimentaţie echilibrată.

Potrivit Bloomberg, şi consumul de curent arată un comportament schimbat al oamenilor. Spre exemplu, în New York consumul de electricitate a scăzut cu până la 18% la ora 8 dimineaţa. Astfel, un lector universitar la Imperial College London concluzioneaază că ”este ca şi cum trăim printr-o lună de duminici”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici