Anxietatea climatică, o problemă nouă pentru circa jumătate din tinerii din lume. Se simt trădaţi de guvernanţi şi nu mai vor să aibă copii

  • Schimbarea climatică este în mintea multor tineri din întreaga lume, arată cel mai nou studiu global.
  • Atât de mult, încât suferă de stres şi îşi modifică alegerile zilnice - un fenomen nou, pe care psihologii îl numesc eco-anxietate.
  • 75% din tinerii din 10 ţări din lume cred că „viitorul este îngrijorător” şi că „umanitatea e pierdută”.
  • Adolescenţii şi tinerii dau vina pe guvern, pentru lipsa de măsuri adecvate.
Urmărește
1763 afișări
Imaginea articolului Anxietatea climatică, o problemă nouă pentru circa jumătate din tinerii din lume. Se simt trădaţi de guvernanţi şi nu mai vor să aibă copii

Anxietatea climatică, o problemă nouă pentru tineri. Se simt trădaţi de guvernanţi şi nu mai vor aibă copii

10.000 de tineri cu vârste între 16 şi 25 de ani se tem de ce va aduce viitorul, conform unui studiu citat de euronews.com. Şi nu doar că se tem, dar sunt anxioşi şi cred că au mai puţine oportunităţi în viaţă. 
 
Concret, 58% din tinerii chestionaţi spun că se simt trădaţi de guvernele lor, în timp ce 65% spun că politicienii nu fac destul pentru a evita dezastele ecologice. 
 
Apoi, 59% spun că sunt „foarte” sau „extrem” de îngrijoraţi privind schimbarea climatică. Ce emoţii simt? Furie, frică, ruşine şi teama că „umanitatea e pierdută”.
 
Schimbarea climatică nu afectează doar natura, ci şi viaţa oamenilor. Asta cred tinerii, care se simt stresaţi zilnic. În plus, 4 din 10 spun că nu mai vor să aibă copii din cauza asta.
 
Cercetarea a fost desfăşurată de către Universitatea Bath din Marea Britanie, în colaborare cu alte cinci universităţi din lume pe tineri din  din Finlanda, Marea Britanie, Portugalia, Franţa, Brazilia, Australia, SUA, India, Nigeria şi Filipine. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici