Apa îmbuteliată afectează mediul de 3.500 de ori mai mult decât apa de la robinet - STUDIU

  • Impactul apei îmbuteliate asupra resurselor naturale este de 3.500 de ori mai mare decât cel al apei de la robinet, au descoperit oamenii de ştiinţă.
  • Cercetătorii consideră, de asemenea, că impactul apei îmbuteliate asupra ecosistemelor este de 1.400 de ori mai mare decât cel al apei de la robinet.
Urmărește
5332 afișări
Imaginea articolului Apa îmbuteliată afectează mediul de 3.500 de ori mai mult decât apa de la robinet - STUDIU

Apa îmbuteliată afectează mediul de 3.500 de ori mai mult decât apa de la robinet - STUDIU

Cercetarea este prima de acest gen şi a examinat impactul apei îmbuteliate în Barcelona, ​​unde devine din ce în ce mai populară în ciuda îmbunătăţirilor aduse calităţii apei de la robinet în ultimii ani.

Cercetările conduse de Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona (ISGlobal) au constatat că dacă populaţia oraşului ar continua să bea apă îmbuteliată, acest lucru ar duce la un cost de extracţie a resurselor de 3.500 de ori mai mare decât dacă ar bea cu toţii apă de la robinet, adică la 83,9 milioane de dolari pe an, potrivit The Guardian.

Autorii au concluzionat că reducerea impactului asupra mediului a avut un impact mult mai mare decât riscul mic de cancer al vezicii urinare asociat cu consumul de apă de la robinet. Procesul de tratare a apei potabile generează niveluri scăzute de trihalometani (THM), care au fost asociate cu un risc mai mare de cancer al vezicii urinare. Nivelurile de THM din apă potabilă sunt reglementate în UE.

Autorul principal al studiului, cercetătoarea ISGlobal Cristina Villanueva, a declarat: „Motivele de sănătate nu justifică utilizarea pe scară largă a apei îmbuteliate. Da, strict vorbind, consumul de apă de la robinet este mai rău pentru sănătatea locală, dar atunci când cântăreşti ambele situaţii, ceea ce câştigi din consumul de apă îmbuteliată este minim. Este destul de evident că impactul apei îmbuteliate asupra mediului este mai mare în comparaţie cu apa de la robinet”.

Villanueva a adăugat: „Cred că acest studiu poate ajuta la reducerea consumului de apă îmbuteliată, dar avem nevoie de politici mai active pentru a schimba acest lucru. De exemplu, în Barcelona, ​​am putea avea mai multe campanii de educaţie pentru a face publicul conştient că beneficiile asupra sănătăţii obţinute din consumul de apă îmbuteliată sunt minore în comparaţie cu impactul asupra mediului. Trebuie să îmbunătăţim accesul la apa publică, la fântânile publice, la clădirile publice unde puteţi aduce propria sticlă şi nu este nevoie să cumpăraţi una. Trebuie să facilităm accesul la apa publică pe străzile publice. Oamenii au încredere în apa îmbuteliată, deoarece agenţii de publicitate au făcut o treabă bună de a convinge oamenii că este o opţiune bună, aşa că avem nevoie de efortul de cealaltă parte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici