- Home
- Social
- GALAŢI, (20.11.2019, 13:52)
- Petre Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aparatură de ultimă generaţie la Spitalul de Copii din Galaţi. Permite diagnosticări mai precise şi radiografii cu 50% mai puţin iradiante
O investiţie de peste un milion de euro din fonduri europene în secţia de imagistică a Spitalului de Copii din Galaţi a transformat unitatea medicală într-un centru regional pentru tratarea unor afecţiuni ale copiilor. La spital ajung anual 38.000 de copii, iar numărul pacienţilor va creşte.
Urmărește
502 afișări
Secţia de imagistică a Spitalului de Pediatrie din Galaţi a fost inaugurată miercuri în mod oficial. Ultimele aparate cumpărate pentru Spitalul de Copii vor oferi o diagnosticare mai precisă a problemelor medicale şi îi va proteja mult mai eficient pe pacienţi contra radiaţiilor.
Aparatul de rezonanţă magnetică, de exemplu, a costat în jur de 700.000 de euro.
„Este vorba despre un aparat RMN de 1,5 Tesla, în valoare de aproximativ 700.000 de euro, care oferă facilităţi suplimentare pentru o diagnosticare cât mai precisă, fiind achiziţionat în urmă cu câteva luni de către unitatea medicală cu fonduri de la Banca Mondială, prin intermediul Ministerului Sănătăţii. Pentru amenajarea secţiei de imagistică la standarde moderne, Primăria a alocat peste 100.000 de euro pentru realizarea instalaţiilor electrice şi a izolaţiei, compartimentare şi igienizare”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Spitalul a mai fost dotat cu două aparate Roentgen pentru radioscopie şi radiografie care au costat peste 420.000 de euro. Unul dintre aparate este mobil.
„Un aparat Roentgen portabil mobil cu care se fac radiografii şi radioscopii la patul spitalului. Toată aparatura reduce foarte mult iradierea, cu 50 la sută mai mică faţă de ceea ce am avut. Se reduce la jumătate din ceea ce aveam până acum. Acesta este scopul principal. Se pot pune imagini pe CD, se imprimă imediat, dar avantajul mare este că noi folosim totul în format electronic şi putem trimite imaginea şi în Paris”, a declarat, presei, managerul Spitalul de Copii Sf. Ioan, Victoriţa Ştefănescu.
Al doilea aparat pentru radiografii nu poate fi mutat, dar este mai performant şi îi protejează pe pacienţi împotriva radiaţiilor, spun specialiştii.
„Un alt aparat Roentgen fix este folosit pentru radiografii şi radioscopii, are nişte capacităţi care se apropie foarte mult de computerul tomograf. Poate să facă investigaţii apropiate de computerul tomograf, unde iradierea este imensă, pe când aici este la jumătate”, a explicat decanul Facultăţii de Medicină din Galaţi, Aurel Nechita.
La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” mai sunt în desfăşurare două proiecte cu fonduri europene de aproximativ 5,5 milioane de euro. Unul dintre proiecte vizează ambulatoriul integrat, astfel încât spitalul va deveni singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică, iar celălalt se desfăşoară la compartimentul de primiri urgenţe.
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Ioan este singura unitate medicală cu specific pediatric din regiune. La acest spital ajung, în medie, aproximativ 38.000 de copii anual, dintre care circa 13.000 sunt internaţi. În urma investiţiilor, numărul pacienţilor va creşte, anunţă reprezentanţii unităţii medicale.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Legea „pensionării” animalelor | Animalele care au slujit statul vor beneficia de asistenţă medicală şi cazare pe viaţă. Directorul Clubului Câinilor Utilitari: Erau casaţi ca dulapurile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe