Apele Române: Canicula de pe litoral a internsificat fenomenul de înflorire algală

Codul portocaliu de caniculă de pe litoralul românesc a dus la o intensificare a fenomenului de înflorire algală în multe staţiuni de pe malul Mării Negre, arată vineri reprezentanţii Apelor Române Dobrogea Litoral, care susţin că se depun eforturi noapte de noapte pentru îndepărtarea algelor.

Urmărește
894 afișări
Imaginea articolului Apele Române: Canicula de pe litoral a internsificat fenomenul de înflorire algală

Sursa foto: Facebook / Apele Romane Dobrogea-Litoral

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Apelor Române Dobrogea Litoral, echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanţa, din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral, intervin la malul mării în fiecare seară, acolo unde este necesar, pentru a aduna algele smulse din larg şi aduse la mal de curenţii marini

„Munca în urma fenomenelor naturale nu este uşoară. Cât de puternică poate fi natura, avem zilnic dovezi din întreaga lume, mai ales pe fondul schimbărilor climatice. Colegii noştri de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa cunosc cel mai bine acest sentiment, deoarece, noapte de noapte, sunt prezenţi la malul mării pentru a colecta algele aduse de curenţii marini. Stratul gros de alge de la linia apei poate fi strâns doar cu ajutorul utilajelor de mare tonaj, care din motive de siguranţă pentru turişti pot intra să cureţe malul apei doar noaptea. De multe ori, dimineaţa, acolo unde au curăţat, valurile aduc din nou cantităţi mari de alge”, se arată în postare.

Conform acesteia, acest fenomen natural a devenit parte din rutină.

„Prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărm este influenţată de condiţiile meteorologice la Marea Neagră. Algele se dezvoltă în număr mare pe fundul mării, la adâncimi mici, în condiţii de temperaturi ridicate, având nevoie de multă lumină şi căldură. Acestea sunt smulse de curenţii marini şi aduse la mal, unde echipele noastre intervin pentru a menţine plajele curate”, mai transmit reprezentanţii Apelor Române Dobrogea Litoral.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici