Apele Române: Debitul Dunării va fi în scădere în perioada imediat următoare

  • Dunărea atinge luni un maxim de 7400 mc/s şi va fi în scădere în perioada de timp imediat următoare, anunţă, luni, Administraţia Apele Române.
  • Durata de propagare a viiturii pe sectorul românesc va fi de cel puţin 7 zile.
Urmărește
149 afișări
Imaginea articolului Apele Române: Debitul Dunării va fi în scădere în perioada imediat următoare

Apele Române: Debitul Dunării va fi în scădere în perioada imediat următoare

„Conform prognozei reactualizate la această oră de colegii de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Dunărea atinge astăzi un maxim de 7400 mc/s şi va fi în scădere în perioada de timp imediat următoare. Aceste debite vor putea fi tranzitate în siguranţă pe sectorul românesc. Continuăm monitorizarea nivelurilor şi a debitelor Dunării întrucât durata de propagare a viiturii pe sectorul românesc va fi de cel puţin 7 zile. În tot acest timp, linia de apărare împotriva inundaţiilor va fi supusă o perioadă îndelungată presiunii crescute ale apelor Dunării”, anunţă Apele Române.

Potrivit sursei citate, s-au realizat consolidări ale digurilor la Islaz-Moldoveni, în zona de confluenţă a Oltului cu Dunărea - Apele Române Olt, Prundu, judeţul Giurgiu - Apele Române Argeş-Vedea şi în zona localităţii Baital, pe braţul Borcea, judeţul Călăraşi - Apele Române Buzău-Ialomiţa, unde se continuă şi la această oră consolidarea digului.

„În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat la mai multe staţii hidrometrice precipitaţii de peste 50 l/mp, dar acestea nu au condus la depăşirea cotelor de apărare. În zona judeţului Galaţi, s-au înregistrat precipitaţii de peste 50 l/mp, în aval de zonele afectate, care nu au generat evenimente hidrologice neprevăzute. INHGA a reactualizat avertizarea hidrologică cod portocaliu şi cod galben”, se menţionează în finalul informării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici