Aplicarea principiului recunoaşterii reciproce a hotărârilor judecătoreşti, în dezbaterea experţilor

Ministerul Justiţiei, în parteneriat cu Serviciul de Probaţiune din Irlanda şi Italia, organizează joi şi vineri, un seminar unde se va discuta aplicarea principiului recunoaşterii reciproce în cazul hotărârilor judecătoreşti şi al deciziilor de probaţiune în vederea supravegherii măsurilor dispuse.

Urmărește
19 afișări

Proiectul "Cooperare internaţională în vederea sprijinirii implementării deciziei-cadru 2008/947/JAI privind aplicarea principiului recunoaşterii reciproce în cazul hotărârilor judecătoreşti şi al deciziilor de probaţiune în vederea supravegherii măsurilor de probaţiune şi a sancţiunilor alternative", cu o durată de 18 luni (1 iunie 2011 - 1 decembrie 2012), beneficiază de un buget total de 321.001 euro din care 256.800,80 euro reprezintă grant-ul acordat de Comisia Europeană şi 64.200,20 euro cofinanţare asigurată de parteneri, din care 46.350,20 euro cofinanţare asigurată de către Ministerul Justiţiei.

Ministerul Justiţiei, prin Direcţia de Probaţiune, în parteneriat cu Serviciul de Probaţiune din Irlanda şi Ministerul Justiţiei din Italia (organizează în zilele de 23 şi 24 iunie 2011, la Bucureşti, conferinţa de începere a proiectului "Cooperare internaţională în vederea sprijinirii implementării deciziei-cadru 2008/947/JAI privind aplicarea principiului recunoaşterii reciproce în cazul hotărârilor judecătoreşti şi al deciziilor de probaţiune în vederea supravegherii măsurilor de probaţiune şi a sancţiunilor alternative", proiect finanţat prin Programul specific "Justiţie Penală" al Comisiei Europene, informează MJ.

La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi ai instituţiilor partenere din Irlanda şi Italia (Departamentul de Justiţie Juvenilă), specialişti cu competenţe în ceea ce priveşte implementarea prevederilor Deciziei-cadru 2008/947/JAI, în total aproximativ 20 de persoane.

În cadrul conferinţei vor fi discutate aspecte de fond ale proiectului (prevederile şi impactul implementării prevederilor Deciziei Cadru în Statele Partenere, inclusiv posibile dificultăţi/obstacole; autorităţile din Statele Partenere cu competenţe în domeniile vizate de Decizia Cadru; tipurile de măsuri de probaţiune/ sancţiuni alternative; aspectele cheie care trebuie avute în vedere la momentul elaborării descrierilor detaliate ale sistemelor de probaţiune naţionale din fiecare Stat Partener, al analizei pentru dezvoltarea mecanismelor de cooperare între Statele Partenere şi al programului de management al comportamentului agresiv al infractorilor ce va fi elaborat în cadrul proiectului etc.).

Totodată vor fi abordate aspecte tehnice legate de implementarea acestuia, respectiv obiectivul şi activităţile ulterioare; calendarul de desfăşurare a activităţilor - date, locaţii; metodologia de atingere a rezultatelor proiectului şi a responsabilităţilor fiecărui Stat Partener în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici