APLICAŢIE on-line pentru cei care tranzitează punctele de trecere a frontierei: Informaţii în timp real despre timpii de aşteptare la graniţă sau rute ocolitoare - VIDEO

O aplicaţie pentru telefoanele mobile cu informaţii despre situaţia de la punctele de trecere a frontierei - timpi de aşteptare, rute ocolitoare, a fost lansată astăzi, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

Urmărește
11452 afișări
Imaginea articolului APLICAŢIE on-line pentru cei care tranzitează punctele de trecere a frontierei: Informaţii în timp real despre timpii de aşteptare la graniţă sau rute ocolitoare - VIDEO

Aplicaţie on-line pentru cei care tranzitează punctele de trecere a frontierei

Ministrul de Interne Petre Tobă a anunţat, miercuri, că pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost realizată o secţiune cu informaţii actualizate din două în două ore privind timpii de aşteptare la frontiere, la intrarea în ţară şi că urmează să fie creată o aplicaţie pentru telefoanele mobile, cu informaţii despre situaţia de la punctele de trecere a frontierei - timpi de aşteptare, rute ocolitoare.

Potrivit comunicatului citat, începând de sâmbătă, 26 decembrie, aplicaţia este funcţională şi poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet.

CUM SE FOLOSEŞTE APLICAŢIA

Aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând astfel trasee de culoare verde – acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii sunt între 20 şi 60 de minute şi culoare roşie - unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute.

Cei care folosesc aplicaţia pot avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

În această săptămână, peste 1,2 milioane de persoane au tranzitat punctele de frontieră ale României, a precizat Dajbog.

La sfârşitul săptămânii trecute, în punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, cozile s-au întins pe zeci de kilometri pe sensul de intrare în ţară, mii de români întorcându-se din străinătate pentru a petrece sărbătorile în ţară.

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde au trecut graniţa, în 48 de ore, peste 243.000 persoane, din care 193.200 pe sensul de intrare în ţară. Faţă de o perioadă normală, când într-un interval de 48 de ore pe la frontiera româno-ungară intră în România aproximativ 50.000 de persoane, traficul la frontieră, pe sensul de intrare, a crescut de aproape patru ori.

Miercuri, punctul de trecere a frontierei Nădlac II de pe autostrada A1 a fost închis, timp de aproape două ore, din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic, autoturismele fiind redirecţionate către Turnu şi Nădlac I, iar camioanele către Vărşand.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, anunţa, în 23 decembrie, că pe site-ul Poliţiei de Frontieră a fost realizată o secţiune cu informaţii actualizate din două în două ore privind timpii de aşteptare la frontiere şi că urmează să fie creată şi o aplicaţie pentru telefoane mobile despre situaţia la frontiere.

Potrivit ministrului, traficul în vămi a fost mai mare cu 190 la sută în perioada 19-20 decembrie, comparativ cu un weekend normal, poliţia de frontieră înregistrând un "tranzit de 426.000 de persoane, dintre care 287.000 de persoane pe sensul de intrare în ţară, cele mai tranzitate puncte fiind cele din vestul ţării, dar şi cele din aeroporturi".

Ministrul Internelor arăta că a fost suplimentat efectivul de poliţişti de frontieră de la 2.578 pe tură într-o zi normală la 3.324 şi menţiona că acesta este numărul maxim de poliţişti de frontieră care poate fi alocat corespunzător infrastructurii existente.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) a cerut, marţi, demisia ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, pentru modul în care a fost gestionată situaţia de la frontiere, unde s-au format cozi uriaşe. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici