Aproape 1.000 de sancţiuni, date comercianţilor de flori la controalele Poliţiei înainte de Mărţişor

Aproape 1.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 1,3 milioane de lei, au fost date de poliţişti la controalele făcute în 27 şi 28 februarie, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu flori, aranjamente florale şi plante decorative, informează IGPR.

Urmărește
127 afișări
Imaginea articolului Aproape 1.000 de sancţiuni, date comercianţilor de flori la controalele Poliţiei înainte de Mărţişor

Aproape 1.000 de sancţiuni, date comercianţilor de flori la controalele Poliţiei înainte de Mărţişor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Controalele au vizat depistarea celor care nu plătesc taxe la bugetul de stat, prin import de flori fără evidenţierea activităţilor comerciale. De asemenea, au fost monitorizate transporturile acestor mărfuri, pentru verificarea destinaţiei, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, au fost verificate 1.238 de firme, fiind constatate 34 de infracţiuni, dintre care 29 de evaziune fiscală.

"Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 973 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.333.000 de lei, iar ca măsură complementară au fost ridicate, în vederea confiscării, mărfuri în valoare de 164.797 de lei", mai precizează IGPR.

Totodată, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, mărfuri în valoare de aproape 7.500 de lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul dosarelor penale, pentru stabilirea legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici