- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.03.2013, 10:30)
- Roxana Alexe
Aproape 100 de liceeni şi studenţi au vizitat staţia de epurare Glina, de Ziua Internaţională a Apei - FOTO
Aproape 100 de liceeni şi studenţi interesaţi de o carieră în inginerie sanitară, protecţia mediului sau servicii de apă şi canalizare au vizitat staţia de epurare a apelor uzate de la Glina, vineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Apei.
Urmărește
741 afișări
Aproape 100 de liceeni şi studenţi au vizitat staţia de epurare Glina, de Ziua Internaţională a Apei (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)
"Beneficiile staţiei de la Glina sunt protejarea mediului, precum şi reducerea riscurilor pentru sănătatea populaţiei, eliminând o serie de poluanţi, ca de exemplu aluminiu, azot, substanţe toxice şi microorganisme care conduc la boli precum febra tifoidă, dizenterie, hepatită", a declarat, cu acest prilej, directorul staţiei de epurare a apelor uzate de la Glina, Radu State.
Directorul staţiei a mai spus că nămolul rezultat în urma procesului de epurare este transformat în biogaz şi, apoi, în energie electrică şi termică, asigurând o recuperare de 50 la sută din necesarul de energie al staţiei.
Vizita liceenilor şi studenţilor la Glina a fost organizată în parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic, Universitatea Ecologică, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Facultatea de Geografie a Universităţii Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
-
După anunţul lui Bolojan, şi şeful Camerei Deputaţilor anunţă reducerea a peste 200 de posturi
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
Staţia de Epurare Ape Uzate Glina a fost preluată în operare de către Apa Nova Bucureşti în 11 iulie 2011, societatea investind, pentru acest proiect, peste 23 milioane lei numai în 2012.
Potrivit reprezentanţilor Apa Nova, necesitatea dezvoltării unui sistem complex de canalizare a fost resimţită încă din perioada anilor 1970 -1980. Ca urmare, în completarea casetei de sub râul Dâmboviţa, la mijlocul anilor '80, s-a început construirea unei staţii de epurare a apelor uzate în vecinătatea comunei Glina.
În 2004, Comisia Europeana şi Guvernul României au decis să participe la co-finanţarea proiectului semnând un memorandum de finanţare pentru reabilitarea Staţiei de Epurare a Apelor Uzate Bucureşti - Faza 1.
Prima etapă de finanţare a staţiei de epurare Ape Uzate de la Glina a presupus fonduri nerambursabile ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare) acordate de către Comisia Europeană, împrumuturi obţinute de la Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de către Primăria Municipiului Bucureşti şi garantate de Guvernul României.
Proiectul ISPA pentru reabilitarea staţiei de epurare a Municipiului Bucureşti - Faza 1 prevede epurarea completă a aproximativ 38 la sută din debitul estimat a fi colectat în reţeaua de canalizare răşenească pe timp uscat şi epurarea parţială a debitului suplimentar, în caz de precipitaţii.
Epurarea primară în linia unu constă în trecerea apei uzate prin: grătare rare, pompare, grătare dese, deznisipare şi decantare primară.
La sfîrşitul lunii februarie, Primăria Municipiului Bucureşti a organizat o licitaţie restrânsă, pentru atribuirea contractului de lucrări necesar extinderii staţiei de epurare a apelor uzate de la Glina şi construcţia incineratorului de nămol, care ar urma să fie făcută în 40 de luni de la data atribuirii. Valoarea estimată a acestui contract este de 670.270.570 lei fără TVA.
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe