- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.01.2014, 13:38)
- Laura Mitran
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 17,5 milioane de apeluri la 112 în 2013. Peste 70 la sută dintre ele au fost false
Aproape 17,5 milioane de apeluri la 112 au fost înregistrate pe parcursul anului trecut, 70,91 la sută dintre ele fiind false, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care administrează Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă.
Urmărește
237 afișări
Aproape 17,5 milioane de apeluri la 112 în 2013. Peste 70 la sută dintre ele au fost false (Imagine: Shutterstock)
Statistica pe anul 2013, realizată de STS, arată că la numărul unic de urgenţă 112 au fost primite şi tratate 17.463.468 apeluri. Dintre acestea, 29,09 la sută au fost reale şi 70,91 la sută false.
Apelurile au fost transferate către: Ambulanţă - 60,66 la sută, Poliţie - 24,77 la sută, ISU/ SMURD - 12,59 la sută şi Jandarmerie - 1,88 la sută .
Cele mai multe apeluri false au fost iniţiate din judeţele Covasna, Călaraşi şi Mureş.
Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt realizate de pe cartele pre pay.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Iohannis, despre întâlnirea cu Zelenski la care România nu participă: Mi se pare un pic neobişnuit
-
Iohannis: Eu nici nu pot să plec. Dacă aş pleca, ar trebui să o fac prin demisie
-
Oficial! Dan Şucu este noul acţionar majoritar al clubului Genoa din serie A
Urmare a constatărilor făcute, 10.892 cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţele Teleorman, Suceava şi Bucureşti. De constatarea şi sancţionarea acestor contravenţii se ocupă Poliţia.
Multe persoane, dintr cele care sună fără a avea o urgenţă, se interesează despre evenimente care se petrec în localitatea lor, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. De asemenea, unele persoane solicită informaţii despre numere de telefon, sfaturi medicale şi cer legătura cu diverse instituţii sau persoane publice.
Autorităţile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgenţă 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe