Aproape 2.000 de persoane din penitenciar, testate pentru hepatita B până la sfârşitul anului

Aproximativ 2.000 de persoane din Penitenciarul Rahova vor fi testate până la sfârşitul acestui an pentru hepatita B, iar din 2014 deţinuţii şi personalul din toate penitenciarele vor putea fi testaţi pentru virusurile hepatitice B şi C, în cadrul proiectului "Hepatita poate fi oriunde".

Urmărește
82 afișări
Imaginea articolului Aproape 2.000 de persoane din penitenciar, testate pentru hepatita B până la sfârşitul anului

Aproape 2.000 de persoane din penitenciar, testate pentru hepatita B până la sfârşitul anului (Imagine:Claudiu Irimie/Mediafax Foto)

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), a demarat în noiembrie proiectul "Hepatita poate fi oriunde", ce are drept scop depistarea precoce a hepatitelor virale B şi C în rândul persoanelor private de libertate şi a personalului ANP, anunţă asociaţia.

Proiectul se desfăşoară pentru început în Penitenciarul Rahova, unde până la sfârşitul anului vor beneficia de testări aproape 2.000 de persoane.

De anul viitor, proiectul va fi extins la toate unităţile ANP şi, totodată, se vor efectua testări şi pentru hepatita C.

"Toţi pacienţii depistaţi cu virusurile hepatitice vor beneficia de asistenţă medicală, până la intrarea pe terapia antivirală dacă va fi nevoie", a spus preşedintele APAH-RO, Marinela Debu.

Astfel, atât personalul administrativ, cât şi persoanele aflate în detenţie au posibilitatea de a se informa cu privire la afecţiunile hepatice, respectiv hepatitele cronice virale, direct de la specialişti, a mai spus Debu.

Hepatita este o afecţiune inflamatorie a ficatului, cauzată, în majoritatea cazurilor, de infecţii virale. În funcţie de tipologia virusurilor, hepatita este împărţită în cinci categorii: A, B, C, D şi E. Importanţa depistării hepatitelor virale cronice este indicată de prevalenţa ridicată a acestora, de vârstele tot mai scăzute la care apar, dar mai ales trebuie ţinut seama de consecinţele grave şi ireversibile în hepatitele netratate - ciroza hepatică şi hepatocarcinomul sau cancerul hepatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici