- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 2.400 de persoane au fost vaccinate la Institutul "Matei Balş"
Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că aproape 2.400 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei A/H1N1 la Institutul "Matei Balş", precizând că, după două zile, este pentru prima dată când coada de la această unitate sanitară "s-a micşorat simţitor".
Aproape 2.400 de persoane au fost vaccinate la Institutul "Matei Balş" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
"După două zile, este pentru prima dată când coada de la centrele din Institutul "Matei Balş" s-a micşorat simţitor", a spus Streinu-Cercel, precizând că pentru aceasta mulţumeşte colegilor lui, respectiv managerul de la Spitalul de Oftalmologie, Monica Pop, şi cel de la Spitalul Colentina, Bogdan Andreescu, care au înţeles situaţia grea în care se afla institutul şi au deschis imediat centre care au preluat din oamenii ce au dorit să se vaccineze.
Secretarul de stat a mai spus că vaccinarea la Institutul "Matei Balş" va continua şi că nicio persoană nu va fi refuzată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Sâmbătă, în Capitală au fost deschise, pe lângă centrele de vaccinare de la Institutul "Matei Balş", alte două, la Spitalul de Oftalmologie Lahovari şi la Spitalul Colentina.
Aproximativ 1.500 de persoane au aşteptat, sâmbătă, la coadă pentru a se vaccina la Institutul "Matei Balş", după ce vineri la această unitate sanitară au fost vaccinaţi peste 1.000 de oameni. Sâmbătă dimineaţa, de la Institutul Cantacuzino au fost aduse la Institutul "Matei Balş" încă 5.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1", după ce vineri au fost numeroase solicitări de imunizare.
Mai mulţi medici de familie au venit din proprie iniţiativă la Institutul "Matei Balş", pentru a ajuta personalul medical din această unitate la vaccinarea oamenilor.
La Spitalul de Oftalmologie au fost trimise iniţial aproximativ 500 de doze de vaccin, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu încă 1.000. La acest centru aşteaptă să se vaccineze încă foarte multe persoane.
Managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop, a precizat că la această unitate sanitară va continua vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 şi duminică, adăugând că nicio persoană care va dori să se vaccineze nu va fi refuzată.
Vaccinarea în centrul deschis la Spitalul Colentina, aflat în administrarea municipalităţii, a început la ora 13.30, până în prezent fiind imunizate peste 250 de persoane. Spitalul Colentina a primit 1.300 de doze de vaccin de la Institutul "Matei Balş" şi de la Primăria Capitalei. Reprezentanţii spitalului au anunţat că vaccinarea împotriva gripei A/H1N1 va continua şi duminică în această unitate sanitară.
De asemenea, vaccinarea împotriva virusului A/H1N1 va fi realizată de luni în alte două unităţi, respectiv Institutul "Cantacuzino" şi Institutul de Sănătate Publică, după ce în ultimele zile mii de bucureşteni au cerut să fie imunizaţi.
Adrian Streinu-Cercel a mai spus că de luni vor fi deschise în toată ţara centre de vaccinare în spitale şi policlinici, precizând că este vaccin pentru toată lumea, iar, în caz de nevoie, Institutul Cantacuzino poate produce noi doze.
Aproximativ 210.000 de persoane s-au vaccinat până în 3 ianuarie 2010, iar după această dată numărul solicitărilor a crescut de zece ori, în condiţiile în care rata de transmitere a virusului a crescut de la 3-4 la sută la 8-10 la sută, anunţa, joi, Ministerul Sănătăţii.
Unde ne putem vaccina?
-
la cabinetele medicilor de familie
-
la Institutul "Matei Balş" din Capitală (strada Dr. Calistrat Grozovici nr. 1)
-
la Spitalul de Oftalmologie Lahovari
-
la Spitalul Colentin
-
la cabinetele specializate din cadrul policlinicilor
-
în cabinete speciale din interiorul fiecărui spital municipal, judeţean sau universitar
-
institutul "Matei Balş" din Capitală a deschis un cabinet special pentru imunizarea jurnaliştilor
-
Institutul "Cantacuzino" şi Institutul de Sănătate Publică (de luni, 11 ianuarie)
Care sunt simptomele gripei porcine?
-
febra,
-
oboseala,
-
inapetenţa,
-
tuse,
-
durere în gât.
Ce măsuri de igienă sunt recomandate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa porcină?
-
acoperiţi gura şi nasul cu o batistă atunci când tuşiţi sau strănutaţi şi aruncaţi batista la gunoi după utilizare;
-
spălaţi frecvent mâinile cu apă şi sapun, în special după ce strănutaţi sau tuşiţi; soluţiile pe bază de alcool pentru spălarea mâinilor pot fi utile;
-
evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii deoarece virusul se poate răspândi pe această cale;
-
încercaţi să evitaţi contactul strâns cu persoane bolnave;
-
dacă va îmbolnăviţi de gripă, staţi acasă şi nu mergeţi la serviciu sau şcoală, limitând astfel contactul cu alte persoane bolnav.
Campania de vaccinare în România a început în 27 noiembrie 2009, cu imunizarea grupelor la risc. La jumătatea lunii decembrie, campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1 a fost extinsă la toate categoriile de populaţie cu vârsta de peste 16 ani.
În 15 decembrie 2009, autorităţile anunţau că România este pregătită să producă, până în februarie 2010, cinci milioane de doze de vaccin.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO